Newsflash
Internaționale

FDA a aprobat primul medicament pentru COVID-19

de Florentina Ionescu - oct. 23 2020
FDA a aprobat primul medicament pentru COVID-19

Pe 22 octombrie, U.S. Food and Drug Administration a aprobat primul medicament pentru tratarea COVID-19: remdesivir. Este un medicament antiviral, administrat pe cale intravenoasă, pacienților care au nevoie de spitalizare.

Potrivit The Associated Press, autoritățile americane din acest domeniu, adică Agenţia Federală pentru Hrană şi Medicamente a Statelor Unite (FDA), au aprobat primul medicament pentru tratarea COVID-19.

medicament aprobat fda pentru covid-19

Medicamentul, pe care producătorul îl numește Veklury, a redus timpul de recuperare cu cinci zile – de la o perioadă de 15 zile, până la, în medie, 10 zile – în cadrul unui amplu studiu condus de National Institutes of Health din Statele Unite.

Medicamentul a fost autorizat pentru folosirea în cazuri de urgență încă din primăvară, iar acum, scriu jurnaliștii, devine primul medicament care dobândește aprobarea completă a FDA pentru tratamentul persoanelor cu COVID-19.

Veklury sau remdesivir este apropat pentru persoanele de cel puțin 12 ani și care au cel puțin 40 de kilograme, care sunt spitalizate pentru infecție cu coronavirus. Pentru pacienții cu vârste sub 12 ani, FDA totuși a permis folosirea medicamentului în anumite cazuri, sub autorizația precedentă.

„Acum avem suficiente cunoștințe și un set tot mai mare de instrumente care să ne ajute să luptăm împotriva COVID-19”, a declarat dr. Merdad Parsey, de la Gilead Sciences Inc.

Acesta a mai adăugat că medicamentul fie a fost aprobat, fie are autorizare temporară în aproape 50 de țări.


Notă autor:

Credit foto: Myriam Zilles de la Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe