Newsflash
Internaționale

FDA a autorizat în SUA vaccinarea cu doza booster de la Pfizer la copiii între 5 și 11 ani

de Dorina Novac - mai 18 2022
FDA a autorizat în SUA vaccinarea cu doza booster de la Pfizer la copiii între 5 și 11 ani

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA a autorizat utilizarea unei doze booster de vaccin Pfizer împotriva COVID-19 la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani.

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) face ca toate persoanele din Statele Unite cu vârsta peste 5 ani să devină eligibile pentru doze booster de vaccin Pfizer împotriva COVID-19, deşi este necesar şi acordul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA în acest sens.

doza booster

Copiii cu vârsta sub cinci ani nu sunt încă eligibili pentru un vaccin anti-COVID-19 în Statele Unite, scrie Agerpres.

„Deşi în majoritatea cazurilor COVID-19 tinde să fie mai puţin sever la copii decât la adulţi, în urma valului Omicron un număr mai mare de copii s-au îmbolnăvit şi au fost spitalizaţi”, a declarat comisarul FDA, Robert Califf, într-un comunicat.

Guvernul american a cerut populaţiei să îşi facă doze booster de vaccin anti-COVID, iar celor nevaccinaţi care prezintă un risc mult mai mare de a dezvolta o formă gravă de COVID-19 sau de deces să se imunizeze.

Nu se ştie însă care este cererea pentru o doză booster pentru grupa de vârstă 5-11 ani. Doar 28,8% dintre copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani sunt complet vaccinaţi, conform celor mai recente date CDC.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe