Newsflash
Internaționale

FDA a autorizat un tratament cu anticorpi monoclonali pentru COVID-19

de Florentina Ionescu - nov. 10 2020
FDA a autorizat un tratament cu anticorpi monoclonali pentru COVID-19

Ieri, 9 noiembrie, Agenția americană pentru Alimente și Medicamente, FDA, a emis o autorizație pentru utilizarea de urgență a unei terapii investigaționale cu anticorpi monoclonali la pacienții cu COVID-19. E

Este vorba despre bamlanivimab, utilizat pentru tratamentul formelor ușoare spre moderate de COVID-19, la pacienții adulți și copii. Potrivit FDA, bamlanivimab este autorizat pentru pacienții cu rezultate pozitive la testarea virală directă pentru SARS-CoV-2 care au peste 12 ani și care cântăresc cel puțin 40 de kilograme și au un risc ridicat ca boala să progreseze spre o formă severă și/sau spre spitalizare. Aici sunt incluse și persoanele de peste 65 de ani sau cele care au anumite boli cronice.

anticorpi covid19 studiu imunitate

În prezent, siguranța și eficacitatea acestei terapii investigaționale va continua să fie evaluată. În studiile clinice s-a arătat că bamlanivimab reduce spitalizarea asociată cu COVID-19 sau vizitele la unitățile de urgență în cazul pacienților cu risc ridicat de progresie a bolii în interval de 28 de zile după acest tratament, în comparație cu placebo.

În ce situații nu e indicat bamlanivimab

Potrivit FDA, bamlanivimab nu este autorizat pentru pacienții care sunt spitalizați din cauza COVID-19 sau care necesită terapie cu oxigen, la aceștia nefiind demonstrate beneficii.

V-ar putea interesa și: FDA a aprobat primul medicament pentru COVID-19

Sursa citată amintește că anticorpii monoclonali, așa cum este bamlanivimab, ar putea fi asociați cu prognosticuri clinice mai grave atunci când sunt administrați pacienților spitalizați care au COVID-19 și care necesită un volum mare de oxigen sau ventilație mecanică.

„Autorizarea pentru folosirea de urgență a bamlanivimab de către FDA oferă profesioniștilor din domeniul sănătății care se află în prima linie în lupta cu această pandemie un alt potențial instrument în tratarea pacienților cu COVID-19. Noi vom continua să evaluăm noile date referitoare la siguranța și eficacitatea bamlanivimab pe măsură ce acestea apar”, a declarat dr. Patrizia Cavazzoni, director al Centrului pentru Evaluarea și Cercetarea Medicamentelor, din cadrul FDA.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe