Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

FDA aprobă vaccinurile bivalente anti-COVID pentru copiii cu vârste de peste şase luni

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 9 decembrie 2022, ora 12:35

FDA a autorizat ca vaccinurile anti-COVID bivalente produse de Moderna şi Pfizer-BioNTech, care vizează atât varianta originală, cât şi subvariantele de Omicron, să fie administrate copiilor cu vârste de peste şase luni.

Autorizaţia emisă joi de Agenţia americană pentru alimente şi medicamente ( FDA) prevede ca vaccinul bivalent produs de Moderna să fie administrat ca doză booster copiilor cu vârste de la şase luni la cinci ani, la cel puţin două luni după vaccinarea iniţială, scrie Agerpres.

vaccin copii

Vaccinul actualizat produs de Pfizer-BioNTech va putea fi administrat ca cea de-a treia doză la copiii din grupa de vârstă şase luni - 4 ani care nu şi-au finalizat schema primară de vaccinare sau care nu au primit încă doza a treia.

Citește și: Primul vaccin anti-COVID produs de Sanofi a fost autorizat

Copiii care au finalizat schema iniţială de vaccinare cu trei doze ale vaccinului original Pfizer-BioNTech nu sunt deocamdată eligibili pentru a primi acest booster bivalent, a precizat agenţia americană.

FDA a adăugat că datele care sprijină utilizarea vaccinului bivalent Pfizer-BioNTech ca doză booster în această grupă de vârstă sunt aşteptate în luna ianuarie.

Vaccinurile destinate copiiilor cu vârste fragede din Statele Unite au fost autorizate abia în luna iunie a acestui an, o decizie care i-a transformat pe cei mici în cel mai recent grup populaţional devenit eligibil pentru vaccinare împotriva COVID-19.

Datele guvernamentale americane arată că doar 2,7% dintre copiii cu vârste sub 2 ani şi mai puţin de 5% dintre copiii din grupa 2-4 ani care sunt eligibili au finalizat schema primară de vaccinare până în data de 30 noiembrie.

Vaccinul pediatric dezvoltat de Moderna pentru copiii mai mici de şase ani este un ser în două doze de 25 de micrograme, administrate la o distanţă de patru săptămâni între ele. Vaccinul Pfizer-BioNTech pentru copiii mai mici de cinci ani conţine trei doze cu concentraţie scăzută, administrate în decurs de 11 săptămâni.

Etichete: FDA vaccinului bivalent Pfizer-BioNTech booster copiilor

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.