Newsflash
Internaționale

FDA autorizează primul test care analizează respirația, pentru depistarea COVID-19

de Florentina Ionescu - apr. 15 2022
FDA autorizează primul test care analizează respirația, pentru depistarea COVID-19

Agenţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a aprobat utilizarea în regim de urgență pentru primul dispozitiv care poate detecta COVID-19 în probe de aer din respirație.

Dispozitivul se numește InspectIR COVID-19 Breathalyzer și are dimensiunile unui troler, au declarat reprezentanții FDA, scrie The Associated Press. Acest aparat poate fi folosit în cabinetele medicilor, în sitale și în centrele mobile de testare pentru COVID-19. 

aparat testare respiratie detectare covid FDA
Fotografie creată de Polina Tankilevitch, de la Pexels

Testul, care poate oferi rezultatele în mai puțin de trei minute, trebuie să fie efectuat sub supravegherea unui furnizor licențiat de servicii medicale.

Dr. Jeff Shuren, directorul de la Center for Devices and Radiological Health, din cadrul FDA, a numit acest dispozitiv „încă un exemplu al inovării rapide ce are loc în privința testelor de diagnostic pentru COVID-19”.

Reprezentanții FDA au declarat că dispozitivul are o acuratețe de 91,2% în identificarea probelor pozitive supuse testării și o acuratețe de 99,3% în identificarea probelor negative supuse testării. 

Branțuri concepute pentru a preveni leziunile de picior diabetic 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe