Newsflash
Internaționale

FIFA lansează o campanie de conștientizare dedicată sănătății mintale

de Florentina Ionescu - aug. 3 2021
FIFA lansează o campanie de conștientizare dedicată sănătății mintale

Federația Internațională de Fotbal Asociație – FIFA lansează campania #ReachOut, pentru a crește gradul de conștientizare asupra sănătății mintale.

Potrivit site-ului Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), FIFA a lansat #ReachOut, o campanie concepută pentru a crește gradul de conștientizare asupra simptomelor bolilor sănătății mintale, pentru a încuraja oamenii să ceară ajutor atunci când au nevoie și pentru a lua măsuri în fiecare zi pentru o sănătate mintală mai bună. 

campanie FIFA sanatatea mintala

Cu sprijinul foștilor și actualilor jucători de fotbal, OMS și Asociația națiunilor din sud-estul Asiei, (abreviată ASEAN), FIFA subliniază importanța conștientizării problemelor care apar în sfera sănătății mintale, se arată într-un comunicat de presă dat publicității în 2 august.

„Această campanie este foarte importantă în creșterea gradului de conștientizare în legătură cu patologiile din zona sănătății mintale și în încurajarea conversațiilor care ar putea salva o viață. În viziunea pe care o are FIFA pentru 2020-2023, noi ne luăm angajamentul că vom face fotbalul să funcționeze pentru societate”, a declarat președintele FIFA, Gianni Infantino, la lansarea campaniei #ReachOut.

Acesta a adăugat că depresia și anxietatea afectează un număr tot mai mare de oameni, la nivel mondial, iar tinerii sunt printre cele mai vulnerabile categorii de persoane.

„Să porți o conversație cu familia, cu prietenii sau cu un profesionist din domeniul sănătății și al îngrijirilor ar putea fi cheia. FIFA este mândră să lanseze această campanie, susținută de Organizația Mondială a Sănătății și ASEAN pentru a încuraja oamenii să ceară ajutor (#ReachOut)”, a mai declarat președintele FIFA.

În campanie sunt implicate nume mari din fotbal, precum Vero Boquete, Cafu, Laura Georges, Luis García, Shabani Nonda, Patrizia Panico, Fara Williams și Walter Zenga.

FIFA.com precizează că și alți fotbaliști vor vorbi despre experiențele lor personale și despre lupta cu depresia. Teresa Enke discută, totodată, despre durerea de a pierde pe cineva drag în urma gestului de sinucidere.

Și jucătorii de fotbal se luptă cu depresia

Depresia afectează peste 260 de milioane de oameni din lume, pe când aproape jumătate dintre toate condițiile / tulburările din sfera sănătății mintale încep chiar de la vârsta de 14 ani. Sinuciderea este a patra cauză principală de deces în rândul persoanelor tinere, cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani.

În ceea ce-i privește pe jucătorii activi de fotbal, 23% dintre aceștia raportează că au tulburări ale somnului, iar 9% dintre ei au raportat depresie, iar 7% dintre fotbaliști suferă de anxietate. În rândul jucătorilor de fotbal care s-au retras din carieră, aceste proporții cresc: 28% dintre ei se luptă cu tulburările de somn, iar depresia și anxietatea afectează 13%, respectiv 11% dintre fotbaliștii retrași, potrivit FIFPro (Fédération Internationale des Associations de Footballeurs Professionnels), o organizație internațională pentru jucători profesioniști de fotbal.

„Pe măsură ce pandemia de COVID-19 continuă, este important, acum mai mult ca niciodată, să avem grijă de sănătatea noastră mintală și fizică. OMS este încântată să susțină campania #ReachOut, o deschizătoare de drumuri a FIFA, pentru a încuraja oamenii să vorbească despre sănătatea lor mintală”, a declarat dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general al OMS.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe