Newsflash
Internaționale

Final de val. Dar și de pandemie?

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - mar. 11 2022
Final de val. Dar și de pandemie?

Luând în considerare datele oferite de CDC, experţii americani estimează că Statele Unite vor avea o primăvară și o vară aproape normale în ceea ce privește COVID-19.

pandemiesfarsit

Potrivit Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, numărul „judeţelor” cu niveluri crescute de COVID-19 a scăzut de la 1.200 în 24 februarie, la 472 la 3 martie (statele americane sunt formate din 3.143 de astfel de „judeţe”/„counties”).

De asemenea, CDC a modificat metodologia de măsurare a nivelului infecţiei COVID din comunităţi. Anterior, agenţia măsura numărul cazurilor de infectare. Pe măsură ce situaţia epidemiologică a devenit mai ușor de gestionat, numărul de infectări nu a mai putut cuantifica singur impactul complet al COVID-19 și gradul de restricţii necesare. Acum, CDC adaugă în calcul și capacitatea spitalelor. Utilizând noii parametri, datele arată că 93% dintre americani trăiesc în zone cu niveluri comunitare scăzute sau medii de COVID-19.

Purtarea măștilor de protecţie este în continuare recomandată dacă o persoană prezintă risc crescut de a dezvolta o formă severă de boală sau dacă locuiește cu un copil care încă nu are vârsta necesară pentru vaccinare ori cu o persoană imunocompromisă. Sfârșitul valului nu înseamnă sfârșitul pandemiei, atrag atenţia experţii. Statele Unite se confruntă în continuare cu 1.554 de noi decese asociate COVID-19 în fiecare zi, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

 


Notă autor:

https://edition.cnn.com/2022/03/05/health/pandemic-cdc-trends-look-good/index.html

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe