Newsflash
Internaționale

Franța adoptă certificatul vaccinal în locul celui sanitar

de L. Budin - ian. 17 2022
Franța adoptă certificatul vaccinal în locul celui sanitar

Noul certificat atestă faptul că posesorul are o schemă de vaccinare completă, necesară pentru acces la activitățile sociale și culturale.

Parlamentul francez a adoptat duminică, 16 ianuarie, printr-un vot final al deputaţilor, proiectul de lege care instituie obligativitatea certificatului vaccinal în locul celui sanitar. Guvernul doreşte să-l implementeze cât mai repede, în contextul noului val pandemic, relatează AFP, preluată de Agerpres.

certificat_verde

Textul a fost adoptat cu 215 voturi pentru, 58 împotrivă şi şapte abţineri. Parlamentarii socialişti intenţionează să sesizeze Consiliul constituţional pentru a garanta respectarea „libertăţilor fundamentale”, ceea ce va amâna cu câteva zile promulgarea proiectului de lege.

În contextul în care circa 300.000 de infectări au fost înregistrate zilnic, în ultima săptămână, guvernul speră să introducă obligativitatea noului certificat în jurul datei de 20 ianuarie.

De la acea dată va fi necesară o schemă de vaccinare completă pentru a avea acces la activităţile distractive, baruri şi restaurante, târguri şi transporturi publice interregionale. Un test negativ nu va mai fi acceptat, cu excepţia situaţiei în care persoana dorește să aibă acces la o unitate sanitară.

Noul certificat va trebui să fie prezentat de către persoanele de peste 16 ani. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe