Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Franţa: autorităţile sanitare analizează o nouă tulpină a SARS-CoV-2

Viața Medicală
L. Budin marţi, 16 martie 2021, ora 12:49

O nouă variantă a coronavirusului, cu 9 mutaţii, a fost depistată în Bretania, Franţa. Direcţia Generală de Sănătate franceză a anunţat că evaluează gradul de transmisibilitate şi gravitatea simptomelor provocate de tulpină.

Autorităţile sanitare au depistat, în Bretania, mai multe cazuri de persoane cu simptome de COVID-19, ale căror teste PCR erau însă negative. Focarul a fost descoperit într-un spital din Lannion, în departamentul Côtes-d'Armor din nord-vestul Bretaniei. Au fost identificate 79 de cazuri, din care 8 infectate cu varianta bretonă, arată publicaţia franceză 20minutes.fr.

laborator-VM

„Primele analize (...) nu ne permit să concluzionăm nici cu privire la o gravitate crescută, nici la o transmisibilitate ridicată în raport cu virusul istoric”, arată DGS.

Deocamdată, varianta a fost clasată de autorităţi în categoria „de urmărit”, care grupează majoritatea variantelor care apar în mod natural în lume, şi din care doar un mic procent ar putea declanşa probleme de sănătate publică.

Apariţia variantelor de coronavirus este un proces natural, acesta suferind mutaţii pentru a-şi asigura supravieţuirea. Pe lângă tulpinile care îngrijorează la ora actuală, există şi o a doua categorie, care nu s-au răspândit la scară mare şi care sunt supravegheate de comunitatea ştiinţifică internaţională.

Etichete: tulpina franceza coronavirus varianta bretona investigatii in curs

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC