Newsflash
Internaționale

Franța: deputații au votat ca certificatul sanitar să devină „de vaccinare”

de L. Budin - ian. 6 2022
Franța: deputații au votat ca certificatul sanitar să devină „de vaccinare”

Camera inferioară a Parlamentului Franței a adoptat joi, 6 ianuarie, în primă lectură, proiectul de lege care transformă certificatul sanitar în certificat de vaccinare.

Proiectul de lege adoptat mai trebuie să fie examinat de Senat, la începutul săptămânii viitoare, pentru a intra în vigoare după data de 15 ianuarie, anunță L’Internaute.

certificat-verde1

Schimbarea a fost anunțată în decembrie de Executivul francez, ca o reacție la numărul sporit de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, informează Agerpres, preluând o știre AFP.

Conform proiectului, toate persoanele de peste 12 ani vor trebui să facă dovada vaccinării cu schemă completă sau a trecerii prin boală (conform unor criterii care urmează să fie precizate) pentru a avea acces la activităţi recreative, în restaurante şi baruri, târguri şi transportul public interregional. Testele PCR sau cele antigen negative nu vor mai fi suficiente, exceptând accesul la instituţiile publice şi la serviciile de sănătate. 

Printre amendamente, deputaţii au majorat de la 12 la 16 ani vârsta de la care va fi necesar un certificat de vaccinare pentru ieşirile cu şcoala sau pentru activităţile extraşcolare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe