Newsflash
Internaționale

Franța: metode contraceptive gratuite, pentru femeile sub 25 de ani

de Florentina Ionescu - sept. 10 2021
Franța: metode contraceptive gratuite, pentru femeile sub 25 de ani

Statul francez oferă contraceptive, pe gratis, femeilor cu vârsta sub 25 de ani. Această decizie are un obiectiv major: de a aborda declinul în ceea ce privește folosirea metodelor contraceptive „pe motiv că sunt prea scumpe”, spune ministrul francez al Sănătății.

Femeile tinere din Franța vor primi metode contraceptive gratuite, începând de anul viitor, potrivit unui anunț făcut de ministrul Sănătății din această țară.

contraceptie franta metode contraceptive gratuite

Olivier Véran a declarat că acele femei sub 25 de ani nu vor plăti nimic pentru programările medicale, pentru teste sau alte proceduri medicale care au legătură cu contracepția, scrie www.theguardian.com.

„Această măsură va acoperi contracepția hormonală, testele biologice care sunt necesare în această specialitate, prescrierea contraceptivelor și toate îngrijirile medicale legate de această contracepție până la vârsta de 25 de ani”, a declarat ministrul francez al Sănătății într-un interviu recent.

Tot el a explicat că există un declin în privința folosirii metodelor contraceptive în cazul unui număr de femei tinere, iar principalul motiv pentru folosirea rară a contracepției este cel financiar: „Costă prea mult. Este inacceptabil că femeile nu pot să se protejeze, că nu pot avea metode contraceptive la dispoziție dacă aceasta este, evident, alegerea lor, pentru că nu și le pot permite”.

Întrebat de ce guvernul francez a ales pragul de 25 de ani, Olivier Véran a explicat că acest prag a fost ales deoarece el corespunde unei vârste cu mai multă autonomie a persoanelor și pentru că la 25 de ani, oamenii nu mai sunt acoperiți de asigurarea complementară de sănătate a părinților lor, numită în Franța „mutuelle”.

Totodată, ministrul a adăugat că studiile arată că aceasta este vârsta la care multe femei au renunțat la contracepție, nu pentru că își doreau să aibă copii, ci pentru că „era prea scumpă”.

Măsura luată de autorități, care acoperă pilula contraceptivă, dispozitivele intrauterine și implanturile contraceptive ar urma să coste sistemul francez de sănătate aproximativ 21 de milioane de euro pe an.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe