Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Fundația Gates investește în dezvoltarea unor medicamente antivirale

Viața Medicală
L. Budin joi, 9 septembrie 2021, ora 15:37

Bill & Melinda Gates Foundation a achiziționat părți sociale în valoare de 35 de milioane de dolari la compania farmaceutică britanică privată Exscientia Ltd. Aceasta vrea să dezvolte medicamente antivirale, inclusiv molecule eficiente împotriva coronavirusului.

Exscientia Ltd va coordona dezvoltarea unui grup de până la cinci medicamente, care sunt deja pregătite pentru a intra în etapa studiilor clinice, informează agenția Reuters, preluată de Agerpres. Programul se va concentra iniţial pe testarea unor substanţe active împotriva virusului SARS-CoV-2 şi a variantelor sale, precum şi împotriva altor coronavirusuri.

cercetare-medicamente

Potrivit acestui parteneriat semnat pe patru ani, Exscientia Ltd ar putea să primească fonduri suplimentare care să susţină medicamentele sale candidate, pe durata etapelor rămase de parcurs până la comercializarea lor.

Compania britanică, înfiinţată în urmă cu nouă ani, foloseşte algoritmi creaţi pe computer pentru a dezvolta medicamente pentru terapii dintr-o gamă variată, de la oncologie şi până la psihiatrie.

Reprezentanţii Exscientia Ltd spun că dezvoltă molecule care ţintesc proteinele din interiorul celulelor, spre deosebire de medicamentele actuale folosite împotriva COVID-19, care ţintesc proteinele virusului SARS-CoV-2 aflate la suprafaţa acestuia şi care prezintă o probabilitate mai mare de a suferi mutaţii. Acestea vor putea fi stocate timp îndelungat și vor putea fi distribuite ușor în rândul populațiilor afectate.

Parteneriatul semnat cu Fundaţia Gates va fi de asemenea extins pentru a dezvolta medicamente împotriva gripei şi a familiei de virusuri Paramyxoviridae, cu posibilitatea inițierii și a altor programe.

Etichete: fundatia gates achizitie parti sociale companie farmaceutica privata medicamente antivirale

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.