Newsflash
Internaționale

Germania: masca rămâne obligatorie pentru călătorii pe distanțe mari

de L. Budin - nov. 15 2022
Germania: masca rămâne obligatorie pentru călătorii pe distanțe mari

Legea federală actuală impune, până pe 7 aprilie 2023, purtarea măştilor de protecţie de tip FFP2 pentru călătoriile pe distanţe mari.

Guvernul federal german nu intenţionează să ridice măsura care obligă pasagerii să poarte mască atunci când călătoresc în trenurile şi autobuzele de lungă distanţă, a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului german al Sănătăţii.

avion-zbor

Legislaţia în cauză a fost decisă şi agreată de coaliţia la guvernare, a precizat oficialul german, citat de dpa și Agerpres.

Cele 16 landuri federale ale Germaniei pot decide independent dacă impun purtarea măştilor în mijloacele de transport public la nivel regional, în timp ce guvernul federal este responsabil cu mijloacele de transport care asigură călătoriile pe distanţe lungi.

Legea federală actuală impune purtarea unei măşti de protecţie de tip FFP2 pentru călătoriile pe distanţe mari, până pe 7 aprilie. 2023.

S-a demonstrat că măştile protejează împotriva infectărilor. Ar trebuit să ştim asta în cel de-al treilea an de pandemie”, a spus purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătăţii.

Ridicarea acestei măsuri în situaţiile în care cetățenii se află în locuri aglomerate ar fi o decizie iresponsabilă, a mai spus ea, menţionând că numărul cazurilor de coronavirus a avut tendinţa în trecut de a creşte în lunile de iarnă, cu efecte asupra spitalizărilor.

Ibrutinib crește riscul de insuficiență cardiacă și aritmii cardiace grave și letale

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe