Newsflash
Internaționale

Gestionarea smart a diabetului zaharat

de Dr. Diana Andronache - mai 28 2021
Gestionarea smart  a diabetului zaharat

FDA a aprobat un dispozitiv de monitorizare a valorilor glicemice, care are avantajul de-a-i ajuta pe pacienţii cu diabet zaharat să-și administreze doza optimă de insulină.

poza 4

Administraţia pentru Controlul Alimentelor și Medicamentelor (FDA) din Statele Unite a aprobat un nou dispozitiv de monitorizare a valorilor glicemice, care are avantajul de-a-i ajuta pe pacienţii cu diabet zaharat să-și administreze doza optimă de insulină, evitând astfel episoadele de hipoglicemie.

Bigfoot Unity Diabetes Management System este alcătuit dintr-o aplicaţie mobilă, un senzor integrat de monitorizare continuă a glucozei și două componente inteligente care pot fi atașate la pen-ul ce conţine insulină cu acţiune rapidă sau lentă.

În funcţie de valorile glicemice înregistrate de senzorul de monitorizare și de indicaţiile medicale, pe componenta atașată la pen este afișată doza recomandată de insulină pe care pacientul trebuie să și-o administreze.

De asemenea, acest dispozitiv poate afișa pe o aplicaţie instalată pe smartphone-ul pacientului istoricul, tendinţa statusului glicemic și dozele de corecţie recomandate.

În funcţie de setările efectuate, conform recomandărilor medicului specialist, pacientul poate fi alertat atunci când valoarea glicemiei se apropie de un prag minim ce definește hipoglicemia.


Notă autor:

https://www.medscape.com/viewarticle/950892

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe