Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Gestionarea smart a diabetului zaharat

Viața Medicală
Dr. Diana Andronache vineri, 28 mai 2021

FDA a aprobat un dispozitiv de monitorizare a valorilor glicemice, care are avantajul de-a-i ajuta pe pacienţii cu diabet zaharat să-și administreze doza optimă de insulină.

poza 4

Administraţia pentru Controlul Alimentelor și Medicamentelor ( FDA) din Statele Unite a aprobat un nou dispozitiv de monitorizare a valorilor glicemice, care are avantajul de-a-i ajuta pe pacienţii cu diabet zaharat să-și administreze doza optimă de insulină, evitând astfel episoadele de hipoglicemie.

Bigfoot Unity Diabetes Management System este alcătuit dintr-o aplicaţie mobilă, un senzor integrat de monitorizare continuă a glucozei și două componente inteligente care pot fi atașate la pen-ul ce conţine insulină cu acţiune rapidă sau lentă.

În funcţie de valorile glicemice înregistrate de senzorul de monitorizare și de indicaţiile medicale, pe componenta atașată la pen este afișată doza recomandată de insulină pe care pacientul trebuie să și-o administreze.

De asemenea, acest dispozitiv poate afișa pe o aplicaţie instalată pe smartphone-ul pacientului istoricul, tendinţa statusului glicemic și dozele de corecţie recomandate.

În funcţie de setările efectuate, conform recomandărilor medicului specialist, pacientul poate fi alertat atunci când valoarea glicemiei se apropie de un prag minim ce definește hipoglicemia.

https://www.medscape.com/viewarticle/950892

Etichete: diabet zaharat FDA aprobare FDA insulina smartphone hipoglicemie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.