Newsflash
Internaționale

GlaxoSmithKline opreşte vânzarea în SUA a unui medicament împotriva cancerului

de L. Budin - nov. 23 2022
GlaxoSmithKline opreşte vânzarea în SUA a unui medicament împotriva cancerului

Reprezentanții companiei farmaceutice GSK spun că vor continua studiile clinice în legătură cu acest tratament contra mielomului multiplu.

Compania a anunţat că Blenrep nu a reuşit să îndeplinească principalul obiectiv al unui studiu-cheie, menit să demonstreze că acest medicament este mai bun decât un alt tratament existent pe piaţă, informează Reuters și Agerpres. A apărut astfel temerea că autorizarea produsului ar putea fi anulată de agenția americană a medicamentului FDA.  

medicament-favipiravir

GSK a afirmat că a început procesul de retragere a autorizaţiei de comercializare a Blenrep în SUA, dar că va continua programele de studii clinice în legătură cu acest medicament. A adăugat că unii pacienţii vor avea opţiunea de a se înscrie în studiu, pentru a avea acces în continuare la tratament.

Vom continua programul de studii clinice DREAMM şi colaborăm cu FDA în vederea găsirii unei căi de urmat pentru această opţiune importantă de tratament în cazul pacienţilor cu mielom multiplu”, a declarat reprezentantul GSK, Sabine Luik.

Blenrep va fi comercializat în continuare în 17 țări – majoritatea din Uniunea Europeană. GSK comunică cele mai recente date clinice autorităţilor sanitare din UE, a afirmat un reprezentant al companiei.

Medicamentul a primit aprobarea de urgenţă a FDA în 2020 şi este recomandat pentru pacienţii cu mielom multiplu recidivat sau refractar care au primit cel puţin patru terapii anterioare.

Medici de familie și farmaciști au fost instruiți în domeniul drogurilor

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe