Newsflash
Internaționale

Grecia: Biserica îi îndeamnă pe credincioși să se vaccineze

de L. Budin - iul. 21 2021
Grecia: Biserica îi îndeamnă pe credincioși să se vaccineze

Sinodul Bisericii Ortodoxe a Greciei a redactat o circulară cu 12 întrebări şi răspunsuri pe tema vaccinării anti-COVID-19, care va fi citită credincioşilor în bisericile din ţară.

Documentul de patru pagini, publicat de ziarul grec Kathimerini, nu conţine doar informații medicale referitoare la vaccinarea împotriva variantei Delta a coronavirusului, ci demontează și teorii ale conspiraţiei, privind COVID-19. Sprijinul Bisericii ar trebui să fie un instrument valoros în campania de vaccinare anti-COVID-19, în condiţiile în care în rândul scepticilor în ceea ce priveşte imunizarea în Grecia se numără multe persoane religioase, relatează agenția dpa, preluată de Agerpres.

biserica-ortodoxa

Spre exemplu, în document se arată că vaccinurile împotriva coronavirusului nu conţin microcipuri, acestea fiind teorii nerealiste, bazate pe campanii de dezinformare de pe internet.

Totodată, circulara demontează o teorie a conspiraţiei populară în Grecia, potrivit căreia vaccinurile conţin celule prelevate de la embrioni. 

Recent, numărul cazurilor de COVID-19 a crescut brusc în Grecia, în timp ce cererea de vaccinare este în scădere.

Autoritatea sanitară elenă a raportat marţi 3.565 de noi infectări în 24 de ore, în ţara cu 11 milioane de locuitori.

Guvernul încearcă să încurajeze vaccinările prin diferite măsuri, de exemplu prin acordarea unui card în valoare de 150 euro pentru tinerii care se vaccinează.

Vaccinarea anti-COVID-19 este în prezent obligatorie pentru angajaţii din domeniul medical, iar cei care refuză nu mai pot lucra şi nu mai sunt plătiţi.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe