Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Grecia: lucrătorii nevaccinați din turism se vor testa în mod regulat

Viața Medicală
L. Budin vineri, 23 iulie 2021, ora 14:15

Grecia a anunţat pe 22 iulie că toţi lucrătorii nevaccinaţi din turism şi din sectorul restaurantelor vor trebui să facă teste regulate împotriva coronavirusului.

Guvernul elen extinde astfel la nivel naţional o obligaţie impusă până acum doar în câteva insule cu aflux turistic. După un an turistic 2020 dezastruos, Grecia a ridicat majoritatea restricţiilor şi speră într-o revigorare măcar parţială în această vară a industriei sale turistice, cruciale pentru economie, relagează Reuters, preluată de Agerpres.

covid-grecia

Însă, în urma unei noi creşteri a numărului de infectări, cauzate de varianta Delta, Grecia a impus săptămâna trecută ca lucrătorii nevaccinaţi din restaurante şi turism, de pe insulele cu aflux mare de turiști,  să se testeze de două ori pe săptămână, într-un efort de a salva sezonul de vară.

Aceeaşi regulă li se va aplica de acum încolo lucrătorilor din aceste sectoare din întreaga ţară, a declarat ministrul adjunct pentru protecţia cetăţenilor, Nikos Hardalias. „Obiectivul este ca ţara noastră să transmită în continuare mesajul că a fost şi rămâne o destinaţie turistică sigură”, a explicat el.

Pe insula Mykonos, renumită pentru petreceri, numărul de infectări a crescut rapid, obligând autorităţile să interzică deplasările pe timp de noapte şi muzica în localuri începând cu data de 26 iulie.

Grecia a vaccinat în jur de 45% din populaţia de 11 milioane de locuitori. După ce a decis vaccinarea obligatorie a personalului sanitar şi de îngrijire, guvernul i-a îndemnat pe profesori să se vaccineze la timp pentru începutul anului şcolar în septembrie.

Etichete: vaccinare grecia lucratori turism testare obligatorie destinatie turistica sigura

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.