Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Grecia: oamenii sunt vaccinați împotriva COVID-19 în curțile bisericilor

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 7 septembrie 2021, ora 16:29

Autoritățile din Grecia au început administrarea vaccinurilor împotriva COVID-19 în exteriorul bisericilor.

Presa străină relatează că Grecia a început administrarea dozelor de vaccin anti-COVID în afara bisericilor, în cadrul unui proiect-pilot anunțat recent de guvernul acestei țări, ca măsură de încurajare a persoanelor să se vaccineze împotriva acestei boli. 

vaccin covid biserica grecia

Associated Press scrie că o organizație (Mobile National Health Organization) a început administrarea vaccinurilor luni, în curtea unei biserici din Archanesm un oraș din apropiere de Heraklion de pe insula Creta.

Vaccinurile într-o singură doză, dela Johnson & Johnson au fost utilizate, iar dozele au fost administrate începând cu ora 9:00 dimineața și până la ora 14:00. Pentru prima zi au fost făcute 52 de programări la vaccinare în exteriorul lăcașului de cult, dar unii oameni au venit la vaccinare chiar și fără programare, iar astfel li s-a administrat doza de la Johnson & Johnson, scrie sursa citată.

Guvernul a anunțat luna trecută acest program, cu unități mobile de vaccinare menite să administreze dozele în piețele marilor orașe, din vecinătatea (din exteriorul) bisericilor, la început în Creta, iar ulterior extinzând acest program-pilot în alte orașe principale din Grecia.

Autoritățile au căutat noi măsuri pentru a încuraja vaccinarea populației împotriva COVID-19 în Grecia, printr-o serie de stimulente materiale și astfel au decis să ceară sprijinul Bisericii Ortodoxe din această țară.

„Nu există altă soluție la acest pericol uriaș care face ravagii în privința omenirii, alta decât vaccinurile. Este o cale unică și noi, ca biserică, suntem învățați că trebuie să fim alături de oameni”, a declarat Părintele Andreas Kaliontzakis, preot la Biserica Fecioarei MariaMaria, în curtea căreia a avut loc vaccinarea luni.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: vaccinare coronavirus vaccinare covid-19 autoritati grecia vaccinare grecia grecia Biserica biserica ortodoxa

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC