Newsflash
Internaționale

Grecia: oamenii sunt vaccinați împotriva COVID-19 în curțile bisericilor

de Florentina Ionescu - sept. 7 2021
Grecia: oamenii sunt vaccinați împotriva COVID-19 în curțile bisericilor

Autoritățile din Grecia au început administrarea vaccinurilor împotriva COVID-19 în exteriorul bisericilor.

Presa străină relatează că Grecia a început administrarea dozelor de vaccin anti-COVID în afara bisericilor, în cadrul unui proiect-pilot anunțat recent de guvernul acestei țări, ca măsură de încurajare a persoanelor să se vaccineze împotriva acestei boli. 

vaccin covid biserica grecia

Associated Press scrie că o organizație (Mobile National Health Organization) a început administrarea vaccinurilor luni, în curtea unei biserici din Archanesm un oraș din apropiere de Heraklion de pe insula Creta.

Vaccinurile într-o singură doză, dela Johnson & Johnson au fost utilizate, iar dozele au fost administrate începând cu ora 9:00 dimineața și până la ora 14:00. Pentru prima zi au fost făcute 52 de programări la vaccinare în exteriorul lăcașului de cult, dar unii oameni au venit la vaccinare chiar și fără programare, iar astfel li s-a administrat doza de la Johnson & Johnson, scrie sursa citată.

Guvernul a anunțat luna trecută acest program, cu unități mobile de vaccinare menite să administreze dozele în piețele marilor orașe, din vecinătatea (din exteriorul) bisericilor, la început în Creta, iar ulterior extinzând acest program-pilot în alte orașe principale din Grecia.

Autoritățile au căutat noi măsuri pentru a încuraja vaccinarea populației împotriva COVID-19 în Grecia, printr-o serie de stimulente materiale și astfel au decis să ceară sprijinul Bisericii Ortodoxe din această țară.

„Nu există altă soluție la acest pericol uriaș care face ravagii în privința omenirii, alta decât vaccinurile. Este o cale unică și noi, ca biserică, suntem învățați că trebuie să fim alături de oameni”, a declarat Părintele Andreas Kaliontzakis, preot la Biserica Fecioarei MariaMaria, în curtea căreia a avut loc vaccinarea luni.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe