Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Grecia renunţă la restricţiile COVID-19 pe durata sezonului turistic estival

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 13 aprilie 2022, ora 16:46

Grecia a anunţat că restricțiile sanitare - purtarea măştilor în spaţiile interioare şi certificatele COVID - vor fi ridicate pe toată perioada turistică estivală.

Autoritățile urmează să ia în considerare reintroducerea lor în septembrie, informează Reuters și Agerpres.

covid-grecia

În Grecia, numărul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 a scăzut în ultimele săptămâni, autorităţile înregistrând marţi, 12 aprilie, 15.000 de infectări şi 64 de decese. La o populaţie de 11 milioane, circa 72% din locuitori sunt complet vaccinaţi.

Sezonul turistic estival, vital pentru Grecia, începe de obicei după Paştele ortodox.

Grecia se aşteaptă la un număr mare de vizitatori, autorităţile estimând venituri care ar putea atinge 80% din cele din 2019 - un an record, înainte ca pandemia să ducă la scăderea drastică a călătoriilor.

Ministrul Sănătăţii, Thanos Plevris, a declarat că decizia de a relaxa restricţiile a fost bazată pe date epidemiologice şi sugestii din partea experţilor.

De la 1 mai până la 31 august, nu va mai fi necesară prezentarea certificatelor de vaccinare anti-COVID-19 sau de trecere prin boală pentru accesul în spaţii interioare sau deschise, cum ar fi restaurantele. Autorităţile iau de asemenea în considerare ridicarea cerinţei de prezentare a certificatul digital al UE privind COVID pentru a intra în această ţară.

Purtarea măştilor în spaţiile interioare nu va mai fi obligatorie de la 1 iunie, iar elevii se vor întoarce la cursuri după vacanţa de Paşte fără a mai fi nevoie să prezinte regulat teste negative.

Grecia, una dintre cele mai populare destinaţii turistice din sudul Europei în sezonul estival, a atras peste 33 de milioane de vizitatori în 2019, majoritatea din Marea Britanie şi Germania. Industria turismului reprezintă aproximativ o cincime din economia elenă, iar una din cinci persoane este angajată în acest domeniu, arată Reuters.

Italia: vaccinurile au redus la jumătate numărul deceselor COVID

O treime dintre medicii de familie britanici se gândesc să renunţe la meserie

Etichete: pandemie grecia renuntare restrictii sanitare sezon turistic estival

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC