Newsflash
Internaționale

Grecia va testa „tratamentul miraculos” israelian EXO-CD24

de Dorina Novac - feb. 9 2021
Grecia va testa „tratamentul miraculos” israelian EXO-CD24

Un nou tratament pentru coronavirus, dezvoltat în Israel, a trecut cu succes de prima fază de testare și a ajutat numeroase cazuri moderate până la grave de COVID-19, ducând la recuperare rapidă.

Reprezentanții Centrului Medical Ichilov din Tel Aviv au declarat că substanța numită EXO-CD24, descoperită de profesorul Nadir Arber, a fost administrată la 30 de pacienți cu forme moderate sau grave. Toți pacienții s-au recuperat rapid, 29 dintre ei în doar cinci zile,  informează The Times of Israel.

medicament israel

Medicamentul combate aşa-numita „furtună de citokine”- o reacție imună potențial letală în infecția cu coronavirus despre care se crede că este responsabilă pentru o mare parte din decesele asociate bolii.

Tratamentul se bazează pe exosome – mici saci cu lichid pe care organismul îi folosește pentru comunicarea intercelulară – pentru a transporta proteina CD24 în plămâni. Profesorul Nadir Arber a cercetat zeci de ani această proteină.

„Această proteină este localizată pe suprafața celulelor și are un rol important în reglarea sistemului imunitar”, a declarat Shiran Shapira, un cercetător din echipa lui Arber.

Preparatul este inhalat o dată pe zi, timp de câteva minute, cinci zile.

Acum medicamentul va trece la noua fază de testare, dar reprezentanții spitalului vorbesc deja despre o posibilă schimbare de paradigmă în tratamentul cazurilor grave de COVID-19.

Grecia este prima țară din UE care a anunțat că va participa la studiile clinice pentru noul medicament.

Cel mai mare spital din Grecia va participa la procesele unui tratament israelian pentru COVID-19, în urma întâlnirii dintre prim-ministrul grec, Kyriakos Mitsotakis, și premierul Benjamin Netanyahu, la Ierusalim, luni.

În timpul conferinței de presă cu Mitsotakis, Benjamin Netanyahu a arătat o fiolă pe care a numit-o „medicament miracol”, declarând: „Dacă sunteți infectat cu coronavirus, sunteți grav bolnav, aveți o problemă pulmonară, luați acest medicament și vă veți simți mult mai bine”, scrie The Jerusalem Post.

Netanyahu a spus că s-a întâlnit cu profesorul Nadir Arber, care a dezvoltat noul tratament EXO-CD24, iar unul dintre primele lucruri pe care Mitsotakis le-a întrebat a fost dacă Grecia ar putea participa la studiile clinice. 

„Presupunând că putem depăși obstacolele de reglementare, Grecia ar fi fericită să participe la studii clinice. (...) Am fi cu toții foarte ușurați dacă am găsi un medicament care ar putea vindeca boala”, a precizat Kyriakos Mitsotakis.

Despre acest medicament a scris pe Facebook și vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, medicul epidemiolog Emilian Popovici. 

„O veste minunată pentru toată lumea de la Spitalul Ichilov din ISRAEL! Cercetările de fază 1 pentru medicamentul Corona s-au încheiat. 29 din 30 de pacienți în stare moderată până la severă au fost externați din spital în doar 3-5 zile. Acesta este EXO-CD24, un preparat inovator bazat pe exosomi îmbogățiți cu CD24, care este dat prin aspirație directă în plămâni pentru a eradica furtuna de citokine rezultată din virusul COVID-19”, a subliniat conf. dr. Emilian Popopici.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe