Newsflash
Internaționale

Gripă: cercetătorii fac primele teste pentru un vaccin universal

de L. Budin - aug. 31 2022
Gripă: cercetătorii fac primele teste pentru un vaccin universal

Cercetătorii americani au conceput un vaccin unic contra gripei, care oferă o protecție încrucișată contra virusurilor A și B.

La ora actuală, vaccinul contra gripei nu permite imunizarea contra tuturor variantelor de virus. În fiecare an, compoziția serului e modificată, în încercarea de adaptare la tulpinile care prezintă o mai mare capacitate patogenă în perioada epidemică, notează Top Santé. De aceea, cercetările în domeniu se concentrează pe dezvoltarea unui vaccin universal.

gripa-vaccin

În Statele Unite, cercetătorii Institutului de științe biomedicale din cadrul Georgia State University au conceput un vaccin unic contra gripei, care oferă o protecție încrucișată contra virusurilor A și B. Într-un studiu apărut în publicația de specialitate PLOS Pathogens, echipa de cercetare, în frunte cu dr. Sang-Moo Kang, autor principal al studiului, anunță că vaccinul a fost deja testat cu succes pe rozătoare.

Aceste prime rezultate pozitive îi vor determina pe oamenii de știință să inițieze noi studii pe dihori.

În urmă cu trei ani, revista Nature Immunology publica un studiu australian, în care cercetătorii anunțau că au găsit celulele din cadrul sistemului imunitar care ar permite organismului să se apere contra gripei și care ar ajuta la dezvoltarea unui vaccin universal.

Un medic român a lansat abonamente stomatologice „all inclusive”

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe