Newsflash
Internaționale

Grupa de sânge nu e un factor de risc pentru COVID-19 în SUA

de Florentina Ionescu - apr. 19 2021
Grupa de sânge nu e un factor de risc pentru COVID-19 în SUA

Cele mai recente studii științifice cu privire la noul coronavirus arată că grupa sangvină nu este un factor de risc pentru COVID-19 în cazul pacienților din Statele Unite ale Americii.

Potrivit www.reuters.com, grupa de sânge nu afectează susceptibilitatea de COVID-19 în rândul pacienților din Statele Unite ale Americii, după cum sugerează un studiu nou.

grupa de sange studiu covid-19

Cercetătorii au analizat datele de la aproape 108.000 de pacienți din Utah, Idaho și Nevada care au fost testați pozitiv pentru COVID-19 și care aveau grupa de sânge notată în dosarele lor medicale. Niciuna dintre grupele de sânge (A, B, AB sau O) nu a fost asociată cu riscul acestor persoane de a se infecta cu SARS-CoV-2, cu nevoia de spitalizare sau cu nevoia de terapie intensivă, potrivit unui raport publicat în JAMA Network Open.

Studii de dimensiuni mai mici din China, Italia și Spania au asociat grupa de sânge A cu riscuri mai mari de COVID-19, mai scrie Reuters, și grupa de sânge O cu riscuri mai mici, iar un studiu de mari dimensiuni din Danemarca a găsit o asociere între grupa de sânge și severitatea COVID-19. Pe de altă parte, studii efectuate în New York și Boston, precum acest studiu recent, nu au găsit astfel de asocieri între grupele de sânge și riscul de COVID-19.

Coautorul acestui studiu, dr. Jeffrey Anderson, de la Intermountain Healthcare Heart Institute din Salt Lake City, a declarat recent că efectele grupei de sânge pot varia în cazul populațiilor.

„Noi am analizat mai mulți factori de risc în ceea ce privește persoanele care ar putea avea nevoie de spitalizare și persoanele care ar putea avea nevoie de îngrijiri medicale mai avansate și... cel puțin pentru populația pe care am studiat-o noi, grupa de sânge nu se află pe acea listă”, a declarat dr. Jeffrey Anderson.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe