Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Harta cu țările care au interzis țigările electronice

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 11 octombrie 2021, ora 11:58

Cei de la Statista.com au realizat un infografic cu țările în care țigările electronice au fost interzise.

Potrivit analizei făcute de Katharina Buchholz de la Statista.com, recent, Australia a început o acțiune prin care interzice complet țigările electronice și dispozitivele de vapat care conțin nicotină, devenind astfel una dintre cele patru țări din lume care impune acest tip de restricție.

Alte 30 de țări, în principal din America Latină, Orientul Mijlociu și Asia, au început deja să interzică vânzările tuturor țigărilor electronice și dispozitivelor de vapat. 

harta tigari electronice interzise

Potrivit sursei citate, companii precum Juul au făcut reclamă țigărilor electronice ca fiind produse care ar putea ajuta fumătorii dependenți de nicotină să renunțe la țigările clasice. Însă utilizarea țigărilor electronice în rândul adolescenților a subminat acest mesaj, determinând mai multe țări să ia măsuri împotriva acestor produse.

Statista citează și informații de la Institute for Global Tobacco Control din cadrul Universității Johns Hopkins, potrivit cărora peste 60 de țări, inclusiv Statele Unite ale Americii și Canada și majoritatea țărilor europene, vor să reglementeze în prezent țigările electronice.

Majoritatea țărilor vor să impună restricții referitoare la locul în care pot fi vândute și cui pot fi vândute aceste produse, locul în care pot fi utilizate țigările electronice și ce anume pot să conțină, precum și modul în care li se poate face reclamă și modul în care pot fi ambalate.

Mai jos este harta cu țările în care au fost interzise țigările electronice. Cu roșu sunt țările cu interzicerea completă a țigărilor electronice, cu portocaliu sunt țările în care au fost interzise varietățile de țigări electronice care conțin nicotină, iar cu galben sunt țările în care există restricții. 

Infographic: Where E-Cigarettes Are Banned | Statista 

Etichete: tigari electronice interzise tigari electronice dispozitive de vapare vapare STATISTA

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.