Newsflash
Internaționale

Hong Kong: testare COVID-19 obligatorie pentru toți locuitorii orașului

de Florentina Ionescu - feb. 22 2022
Hong Kong: testare COVID-19 obligatorie pentru toți locuitorii orașului

Autoritățile din Hong Kong au ordonat ca testarea pentru COVID-19 să fie obligatorie pentru toți rezidenții acestei regiuni.

Hong Kong va testa întreaga sa populație de 7,5 milioane de persoane pentru boala COVID-19 în luna martie a acestui an, au declarat autoritățile astăzi, mai ales că orașul se luptă cu cel mai grav focar provocat de varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2, scrie The Associated Press

testare

Populația Hong Kongului va fi testată de trei ori în martie, a spus Carrie Lam, șefă a Executivului din Hong Kong.

Ea a mai declarat că în regiune capacitatea de testare pentru COVID va crește până la un milion pe zi ori chiar peste acest prag.

„Deoarece avem o populație de șapte milioane de persoane, testarea va dura aproximativ șapte zile”, a declarat Carrie Lam.

Reamintim că Hong Kongul a raportat aproape 5.000 de infecții noi zilnice, de la data de 15 februarie, iar numărul cazurilor amenință să suprasolicite sistemul de sănătate al regiunii. De la debutul acestui val pandemic, la începutul anului, orașul a înregistrat aproape 54.000 de cazuri și 145 de decese.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe