Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Iar Crăciun ca în 2020?

Viața Medicală
Dr. Roxana Dumitriu-Stan vineri, 24 decembrie 2021

La nivel european, autorităţile anunţă noi restricţii în contextul răspândirii variantei Omicron.

Săptămâna trecută, Regatul Ţărilor de Jos a impus un nou lockdown strict în contextul pericolului răspândirii rapide a variantei Omicron. Întâlnirile familiale vor fi limitate la un număr de doi invitaţi per gospodărie până la jumătatea lunii ianuarie, cu posibilitatea creșterii acestui număr la patru pentru sărbătoarea Crăciunului și Anului Nou. Magazinele neesenţiale, instituţiile culturale vor fi de asemenea închise, iar școlile se vor redeschide în 9 ianuarie. Prim-ministrul olandez Mark Rutte a explicat că aceste măsuri sunt obligatorii în contextul iminenţei celui de-al cincilea val. Experţii indică faptul că varianta Omicron va fi dominantă până la sfârșitul anului.

        La rândul lor, autorităţile britanice au anunţat că nu exclud impunerea unor restricţii în contextul sărbătorilor de iarnă. În Marea Britanie s-a înregistrat o creștere recentă a numărului de cazuri de infectări cu varianta Omicron, iar secretarul de Stat pentru Sănătate, Sajid Javid, a declarat recent că nu poate exclude implementarea unor restricţii înainte de Crăciun. În prezent, 60% dintre cazurile de infecţii cu SARS-CoV-2 sunt cauzate de varianta Omicron. Ritmul de răspândire a acestei variante este mult mai accelerat comparativ cu alte variante, explică experţii, numărul de cazuri noi dublându-se la fiecare două sau trei zile. Grupul Știinţific pentru Urgenţe (SAGE) a estimat că în lipsa unor măsuri pentru limitarea răspândirii virusului, internările pentru COVID-19 ar putea ajunge la 3.000 pe zi.

        Având în vedere contextul, câteva petreceri de Crăciun sunt deja anulate la nivel european, Franţa anunţând săptămâna trecută că evenimentele în aer liber cu mulţi participanţi vor fi interzise de Anul Nou.

        Danemarca a propus închiderea teatrelor și cinematografelor și limitarea accesului persoanelor în magazine în săptămâna de dinainte de Crăciun. Roma este printre orașele italiene care au decis anularea festivităţilor programate pentru Anul Nou.

 

https://edition.cnn.com/2021/12/19/europe/netherlands-uk-europe-covid-december-2021-lockdown-intl/index.htm

Etichete: restrictii covid sarbatori

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC