Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Identificarea originilor SARS-CoV-2

Viața Medicală
Dr. Roxana Dumitriu-Stan vineri, 22 octombrie 2021

Pentru a identifica originile COVID-19, OMS a întocmit o nouă comisie formată din 26 de experţi. Grupul format va purta denumirea de SAGO (Scientific Advisory Group on the Origins of Novel Pathogens).

fotostire1wuhanmarketDeși a trecut peste un an și jumătate de la identificarea virusului în orașul Wuhan, din China, originea exactă a virusului SARS-CoV-2 nu a fost identificată până în acest moment.

Echipa de experţi creată de OMS va analiza dacă virusul a provenit de la animalele din piaţa din Wuhan sau a apărut ca urmare a unui accident într-un laborator. China a respins vehement cea de-a doua teorie. În februarie a.c., o altă echipă desemnată de OMS a concluzionat că, cel mai probabil, virusul a provenit de la lilieci.

Însă experţii OMS au considerat apoi că investigaţia nu a avut toate datele necesare și că autorităţile chineze nu au oferit informaţii suficiente privind primele zile ale izbucnirii pandemiei.

Grupul SAGO va cuprinde șase experţi care au vizitat China și în echipa formată anterior. În afară de analiza originilor SARS-CoV-2, SAGO va investiga și originea altor patogeni cu risc crescut.

Directorul general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, a explicat că pentru a preveni viitoare pandemii, trebuie să înţelegem originea virusurilor, iar în alte intervenţii din presă a subliniat că un accident al unui laborator nu poate fi exclus. Michael Ryan, directorul OMS pentru urgenţe, a explicat că SAGO va fi ultima șansă pentru a înţelege originile virusului.

Citește și: Dozele booster, aprobate în SUA

https://www.bbc.com/news/health-58905945

Etichete: dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus identificare sars-cov-2 experti oms

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.