Newsflash
Internaționale

Imunitate pe o perioadă de 5-7 luni, oferită de anticorpii SARS-CoV-2

de Florentina Ionescu - oct. 20 2020
Imunitate pe o perioadă de 5-7 luni, oferită de anticorpii SARS-CoV-2

Un studiu recent a arătat că persoanele care au contractat virusul SARS-CoV-2 au imunitate la acesta pe o perioadă de cel puțin 5-7 luni și este probabil ca această imunitate să persiste mult mai mult.

Oamenii de știință de la Universitatea din Arizona, (UArizona), mai precis de la Facultatea de Medicină din Tucson, au descoperit dovezi științifice referitoare la imunitatea de lungă durată a persoanelor care au avut COVID-19, scrie www.medicalnewstoday.com.

imunitate prelungita studiu covid-19

Cercetătorii au testat aproape 6.000 de indivizi pentru prezența anticorpilor dezvoltați la acest virus și apoi au urmărit aceste persoane pe o perioadă de mai multe luni. Rezultatele sunt îmbucurătoare.

„Am văzut clar anticorpi de calitate care sunt încă produși la 5-7 luni după infecția cu SARS-CoV-2. Multe motive de îngrijorare au fost exprimate în legătură cu faptul că imunitatea împotriva COVID-19 nu este de durată. Noi am folosit acest studiu pentru a investiga acest lucru și am descoperit că imunitatea este stabilă pentru cel puțin 5 luni”, a declarat dr. Deepta Bhattacharya, profesor asociat de imunologie de la universitatea menționată mai sus, fiind unul dintre cei care au condus cercetarea.

Profesorul citat mai subliniază că dacă SARS-CoV-2 seamănă cât de cât cu SARS-CoV-1, cercetătorii se așteaptă ca anticorpii să dureze cel puțin 2 ani.

Totodată, în lucrarea de cercetare pe care a publicat-o echipa lui, în jurnalul „Immunity”, oamenii de știință au notat că din aproape 30 de milioane de cazuri de COVID-19, descoperite din decembrie 2019 până acum, au existat doar aproximativ 10 cazuri confirmate de reinfectare cu SARS-CoV-2.

Mai multe detalii despre acest studiu veți găsi aici.


Notă autor:

Credit foto: Bruno /Germany de pe Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe