Newsflash
Internaționale

În ce stadiu se află tratamentele și vaccinurile de COVID-19

de Florentina Ionescu - nov. 6 2020
În ce stadiu se află tratamentele și vaccinurile de COVID-19

Mai multe infografice realizate de statista.com arată că marile companii farmaceutice continuă efortul de a descoperi atât un tratament, cât și un vaccin eficient și sigur pentru infecția cu coronavirus.

vaccin covid studii etapa finala testare

Studii clinice

Potrivit infograficelor realizate de Matej Mikulic de la www.statista.com, în prezent există o cursă în desfășurare, pe mai multe paliere: nu doar studiile clinice care se efectuează pentru COVID-19, ci și studii care au în vedere descoperirea unui tratament și dezvoltarea unui vaccin eficient.

Până la data de 28 octombrie 2020, potrivit sursei citate, existau 3.447 de studii clinice care testau medicamente și vaccinuri care țintesc COVID-19. Dintre acestea, 425 erau studii aflate încă în faza I. Cu toate acestea, existau alte 319 studii clinice care se aflau deja în faza a IV-a.

Statistic: Number of coronavirus (COVID-19) clinical trials for drugs and vaccines worldwide as of October 28, 2020, by phase | Statista

Tratamente și vaccinuri în dezvoltare

Tot până la 28 octombrie, sursa citată precizează că existau 666 de medicamente și vaccinuri în dezvoltare, care ținteau infecția cu virusul SARS-CoV-2. Dintre acestea, 508 erau încă în fază preclinică. Chiar și așa, existau deja trei candidați care se află în faza de preînregistrare și un candidat înregistrat.

Statistic: Number of coronavirus (COVID-19) drugs and vaccines in development worldwide as of October 28, 2020, by phase | Statista

Câte studii clinice se află în desfășurare pentru vaccinul anti-COVID

Din datele raportate până la 28 octombrie 2020, existau 1.630 de studii clinice care testau tratamentele pentru COVID-19, la nivel mondial. În plus, existau peste 257 de vaccinuri pentru COVID-19 aflate în diferite faze ale studiilor clinice, mai arată sursa citată.

Datele arată că 893 de studii clinice, de la nivel mondial, se axează pe medicamentele și vaccinurile pentru pneumonia COVID-19. Iar 789 studii clinice din întreaga lume sunt dedicate descoperirii unui tratament și unui vaccin pentru forma severă de COVID-19.

Statistic: Number of coronavirus (COVID-19) clinical trials for drugs and vaccines worldwide as of October 28, 2020, by type | Statista

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe