Newsflash
Internaționale

În cursele aeriene spre și dinspre Germania masca rămâne obligatorie

de L. Budin - mai 16 2022
În cursele aeriene spre și dinspre Germania masca rămâne obligatorie

În Germania, obligativitatea purtării măştii în avioane şi pe timpul călătoriei cu trenul rămâne în vigoare până pe 23 septembrie.

Pasagerii care călătoresc cu avionul înspre şi dinspre Germania vor fi obligați să poarte măşti în timpul zborului, informează Ministerului de Interne din țara respectivă. Măştile de tip FF2 sau măştile medicale trebuie să fie purtate în timpul procesului de îmbarcare şi debarcare, precum şi pe durata zborului, informează dpa și Agerpres

masca-avion

Măştile pot fi îndepărtate doar pentru a consuma alimente sau băuturi. Copiii cu vârsta sub şase ani sunt exceptaţi de la această regulă.

Agenţia pentru Siguranţă Aviatică a UE (EASA) şi Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) nu mai recomandă purtarea măştilor în aeroporturi şi în aeronave, ca regulă generală, începând de luni, 16 mai. Dar, dacă măştile sunt obligatorii în ţara de îmbarcare sau în cea de destinaţie, măştile trebuie să fie purtate și în timpul zborului.

În Germania, obligativitatea purtării măştilor în avioane şi pe timpul călătoriilor cu trenul pe rute luni rămâne în vigoare până pe 23 septembrie. Măştile sunt de asemenea obligatorii în transportul public local şi în cel pe calea ferată.

Relaxarea reglementărilor la nivelul Uniunii Europene nu înseamnă că purtarea măştilor nu mai este solicitată. Cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, Ryanair, a publicat o listă cu 15 ţări din blocul comunitar unde legile naţionale impun încă purtarea măştilor faciale în scopul prevenirii transmiterii noului coronavirus. Pe listă apar destinaţii turistice populare cum ar fi Spania, Grecia, Portugalia şi Italia.

Israelul renunţă la testele obligatorii COVID pentru călători

OMS trimite 20 de ambulanțe în Ucraina

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe