Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

În SUA, avortul are un nume de cod : „camping”

Viața Medicală
L. Budin luni, 4 iulie 2022, ora 10:49

Lupta pentru dreptul la avort în Statele Unite se ascunde sub diverse denumiri pe rețelele sociale, cel mai utilizat termen fiind „camping”.

De când Curtea Supremă a Statelor Unite a luat decizia de a lăsa la latitudinea statelor autorizarea sau interzicerea avortulului, o grupare combativă și solidară s-a format pe rețelele sociale, notează Top Santé.

femeie-singura

Dacă ești o persoană care are nevoie brusc de a campa într-un stat unde campingul e interzis, află că te voi acompania, te voi susține cu plăcere și că nu voi dezvălui nimănui locul tău de camping”, se spune într-un mesaj pe Facebook, preluat de Huffpost și de Top Santé.

În acest mesaj, se vorbește, de fapt, de întreruperea voluntară a sarcinii.

Pe rețelele sociale, lupta pentru acest drept continuă, sub diverse nume de cod, în ciuda interdicției deja adoptate de 7 state americane.

În urmă cu câteva zile, utilizatoarele de Instagram avertizau în legătură cu faptul că platforma mascheză postările care se referă la întreruperea voluntară a sarcinii. Orice fel de postare explicită apărea ca având un conținut „sensibil” și necesita acordul personal înainte de a se permite accesul la conținut.  

Și pe Tik Tok sau pe Facebook, internautele găsesc denumiri alternative pentru a menționa avortul și pentru a-și oferi ajutorul femeilor care trăiesc în statele unde intervenția este, de-acum, ilegală.

Postările unde se vorbește de „campare” reamintesc că există locuri unde „campingul” este încă posibil, iar diverse persoane își oferă ajutorul celor care au pierdut acest drept fundamental, subliniază Top Santé.  

Virusul poliomielitei, detectat în apele reziduale din Londra

Etichete: retele sociale sua intrerupere voluntara a sarcinii camping nume de cod

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.