Newsflash
Internaționale

India: măsuri disperate pentru obţinerea oxigenului medical

de Dr. Alina SIMACHE - mai 14 2021
India: măsuri disperate pentru obţinerea oxigenului medical

Medicii și cercetătorii indieni avertizează cu privire la pericolele fabricării oxigenului medical la domiciliu, ţara confruntându-se cu un deficit sever de resurse medicale de bază în condiţiile răspândirii rapide a infecţiei cu SARS-CoV-2.

foto 3

În căutarea unor resurse alternative, cuprinși de disperare, oamenii au apelat la diferite videoclipuri și sfaturi online, distribuite pe social media, pentru a descoperi diferite metode pentru obţinerea oxigenului. Fraza „cum se poate obţine oxigenul la domiciliu” a fost intens căutată pe Google, iar videoclipurile de pe YouTube ce descriau astfel de procese au înregistrat sute de mii de vizualizări. „Există o metodă dovedită știinţific pentru sinteza oxigenului medical prin concentratoare. Orice altă metodă pentru producerea gazului la domiciliu implică numeroase riscuri, printre care se numără inhalarea gazelor toxice și exploziile”, a declarat pentru Reuters A. Ravikumar, secretar al Indian Medical Association.

 


Notă autor:

https://www.reuters.com/world/india/experts-warn-indians-dangers-trying-make-homemade-oxygen-2021-04-30/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe