Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

India: măsuri disperate pentru obţinerea oxigenului medical

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 14 mai 2021

Medicii și cercetătorii indieni avertizează cu privire la pericolele fabricării oxigenului medical la domiciliu, ţara confruntându-se cu un deficit sever de resurse medicale de bază în condiţiile răspândirii rapide a infecţiei cu SARS-CoV-2.

foto 3

În căutarea unor resurse alternative, cuprinși de disperare, oamenii au apelat la diferite videoclipuri și sfaturi online, distribuite pe social media, pentru a descoperi diferite metode pentru obţinerea oxigenului. Fraza „cum se poate obţine oxigenul la domiciliu” a fost intens căutată pe Google, iar videoclipurile de pe YouTube ce descriau astfel de procese au înregistrat sute de mii de vizualizări. „Există o metodă dovedită știinţific pentru sinteza oxigenului medical prin concentratoare. Orice altă metodă pentru producerea gazului la domiciliu implică numeroase riscuri, printre care se numără inhalarea gazelor toxice și exploziile”, a declarat pentru Reuters A. Ravikumar, secretar al Indian Medical Association.

 

https://www.reuters.com/world/india/experts-warn-indians-dangers-trying-make-homemade-oxygen-2021-04-30/

Etichete: india covid oxigen

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.