Newsflash
Internaționale

India: record de vaccinuri anti-COVID administrate, dar infectările continuă

de L. Budin - iul. 18 2022
India: record de vaccinuri anti-COVID administrate, dar infectările continuă

Numărul dozelor administrate în India în cadrul programului naţional de vaccinare împotriva COVID-19 a atins pragul de 2 miliarde, dar cazurile zilnice de infectare au ajuns la maximum.

Autoritățile au anunțat că dozele de rapel au devenit disponibile pentru toate persoanele adulte. Cazurile zilnice de infectare au atins însă nivelul maxim din ultimele patru luni.

india-covidd

Premierul Narendra Modi a lăudat cea mai extinsă şi mai îndelungată campanie de vaccinare din lume, care a început anul trecut. „India scrie din nou istorie!”, a scris Modi pe Twitter, citat de Reuters și Agerpres.

Premierul s-a confruntat cu acuzaţii din partea opoziţiei pentru gestionarea defectuoasă a pandemiei, despre care experţii susţin că a ucis milioane de persoane. Guvernul respinge învinuirile.

Numărul cazurilor de infectare a crescut în ultimele 24 de ore, cifra fiind cea mai mare înregistrată după 20 februarie, arată Reuters.

Anterior, țara cu o populaţie de 1,35 de miliarde ridicase majoritatea restricţiilor asociate pandemiei.

În campania de vaccinare, circa 80% din dozele administrate au fost cu vaccinul AstraZeneca fabricat intern, numit Covishield. Alte vaccinuri utilizate au fost Covaxin şi Corbevax, obţinute în ţară, şi Sputnik V din Rusia.

Studiu: coronavirusul ar putea supraviețui și 30 de zile în carnea congelată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe