Newsflash
Internaționale

Indonezia : doi tigri de Sumatra, depistați cu COVID-19

de L. Budin - aug. 2 2021
Indonezia : doi tigri de Sumatra, depistați cu COVID-19

Doi tigri de Sumatra, dintr-un zoo din capitala Jakarta, au fost depistați ca fiind infectați cu coronavirus, au declarat autoritățile indoneziene.

Oficialii încearcă să afle cum au reușit să se îmbolnăvească aceste animale, aflate în pericol de extincție. Tino, în vârstă de 9 ani și Hari, 12 ani, sunt tigrii care au fost testați pozitiv la jumătatea lunii iulie, după ce au prezentat simptome de tip gripal, dificultăți de respirație și lipsa apetitului, informează France 24, preluând o știre AFP.  

tigru-sumatra

Masculii au primit tratament și sunt în curs de vindecare, spun responsabilii grădinii zoologice din capitala Indoneziei.

„Cele două animale sunt acum sănătoase”, a declarat Suzi Marsitawati, responsabil al serviciului de parcuri și păduri din Jakarta, într-un comunicat. „Apetitul le-a revenit la normal și sunt din nou activi”.

Marsitawati a mai spus că au fost testate toate persoanele care au intrat în contact cu tigrii – inclusiv infirmiere și gardieni zoo - , în momentul în care s-a aflat că felinele sunt bolnave, însă nimeni nu a fost depistat pozitiv. „Încă încercăm să aflăm sursa infectării”, a declarat Marsitawati.

Indonezia face efoturi de a controla răspândirea coronavirusului, varianta Delta. De la începutul pandemiei, țara a înregistrat peste 3,4 milioane de infectări și 94.119 cauzate de virus – dar bilanțul oficial este probabil subestimat, din cauza gradului scăzut de depistare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe