Newsflash
Internaționale

Indonezia începe testarea propriului vaccin anti-COVID

de Dorina Novac - feb. 9 2022
Indonezia începe testarea propriului vaccin anti-COVID

Indonezia, care se confruntă cu un val de contaminări, a început miercuri să testeze propriul vaccin anti-COVID pe om, după ce a obţinut undă verde din partea Agenţiei Naţionale de Sănătate.

Testele pentru vaccinul „Merah Putih” (Roşu-Alb, culorile drapelului naţional) sunt efectuate de Universitatea Airlangga şi Biotis Pharmaceuticals Indonesia.

vaccin ind

Autorităţile speră, în cazul în care testele se vor dovedi concludente, ca vaccinul să poată fi autorizat la mijlocul anului, a subliniat ministrul Sănătăţii, Budi Gunadi Sadikin, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, Indonezia vrea să poată distribui apoi vaccinul său „Merah Putih” ţărilor care au nevoie, potrivit ministrului.

„Am discutat despre aceasta cu preşedintele şi el şi-a dat acordul pentru ca acest vaccin să poată fi distribuit ţărilor care au nevoie de el”, a spus Sadikin.

Prima şi a doua fază a testelor se vor face pe 90 şi respectiv 405 adulţi.

Potrivit decanului Universităţii Airlangga, Mohammad Nasih, vaccinul a fost certificat ca fiind „halal” de Consiliul indonezian al teologilor musulmani (ulema), principalul organism religios în majoritatea ţărilor musulmane.

Indonezia, ţară din Asia de Sud-Est, a fost lovită de un val epidemic în iulie anul trecut, care a pus sub tensiune spitalele şi i-a pus pe locuitori în situaţia de a căuta tuburi de oxigen pentru apropiaţi ai lor constrânşi să se trateze singuri.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe