Newsflash
Internaționale

Infectări în Antarctica

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - ian. 7 2022
Infectări în Antarctica

Una dintre staţiile de cercetare din Antarctica este afectată de un val de infectări cu SARS-CoV-2, în ciuda faptului că majoritatea angajaţilor sunt vaccinaţi.

foto2Începând cu 14 decembrie, cel puţin 16 din cei 25 de angajaţi de la Princess Elisabeth Polar Station s-au îmbolnăvit, iar autorităţile au declarat că majoritatea cazurilor sunt ușoare.

Anumiţi membri ai echipei au fost carantinaţi, însă situaţia nu este una dramatică, conform declaraţiilor unuia dintre managerii proiectului,
Joseph Cheek. Primul test pozitiv a fost raportat în 14 decembrie, în rândul unei echipe care venise de șapte zile pe staţie.

Toţi rezidenţii staţiei au oportunitatea de a pleca pe 12 ianuarie prin intermediul unui zbor programat, însă toţi și-au exprimat dorinţa de a-și continua munca pe staţie.

Un episod asemănător a avut loc în urmă cu un an, când membrii unei echipe din Chile de la staţia de cercetare O’Higgins au fost infectaţi după ce membrii echipei de aprovizionare au fost depistaţi pozitiv.

Citiți și: Sănătatea în 2022


Notă autor:

https://www.bbc.com/news/world-europe-59848160

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe