Newsflash
Internaționale

Infografic: care sunt cele mai bune țări în care să îmbătrâniți

de Florentina Ionescu - sept. 26 2022
Infografic: care sunt cele mai bune țări în care să îmbătrâniți

Norvegia este cea mai bună țară pentru pensionari, arată o statistică recentă.

Într-un infografic realizat în 22 septembrie de cei de la Statista.com, citând date internaționale, se văd care sunt cele mai bune țări în care am putea îmbătrâni fără griji. 

În raportul de anul acesta, intitulat „Global Retirement Index”, realizat de banca de investiții Natixis, Norvegia ocupă primul loc. 

batranete fericita top tari
Fotografie de la Matt Barnard: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/varstnic-varstnica-in-varsta-varstnici-6697000/

 

Pentru realizarea acestui clasament, au fost evaluate 44 de țări, luându-se în considerare factori precum sănătatea, finanțele în ceea ce privește pensionarea, calitatea vieții și bunăstarea materială la o vârstă înaintată. A fost apoi desemnat un scor pentru fiecare țară pentru realizarea indexului, cu 100 de puncte acordate pentru cel mai bun rezultat posibil: cea mai bună țară pentru a îmbătrâni pe teritoriul ei.

Islanda este unul dintre cei mai mari „pierzători” de anul acesta. Cu 79 de puncte, Islanda este suficient de bună pentru a ocupa doar locul trei în 2022, arată Statista.com. În clasamentul de anul trecut al țărilor cele mai bune în care am putea îmbătrâni, Islanda obținuse cu patru puncte mai mult și deținuse poziția din fruntea clasamentului. 

top cele mai bune tari pentru a imbatrani in ele
https://www.statista.com/chart/28314/the-best-countries-to-grow-old-in/

 

Elveția deține a doua poziție în acest index, în ciuda faptului că a pierdut puncte, după cum arată infograficul menționat. Statele Unite ale Americii nu intră nici măcar în primele zece poziții ale indexului global, obținând doar un scor de 69 de puncte și aflându-se pe locul 18 în topul celor mai bune țări pentru a îmbătrâni.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe