Newsflash
Internaționale

Infografic: ce se știe până acum despre mutațiile suferite de virusul SARS-CoV-2

de Florentina Ionescu - ian. 22 2021
Infografic: ce se știe până acum despre mutațiile suferite de virusul SARS-CoV-2

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor a creat un infografic în care sunt prezentate informații despre mutațiile pe care le-a avut virusul SARS-CoV-2 în ultimele câteva luni.

Conform ECDC (Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor) acest infografic prezintă informații despre cele trei variante ale coronavirusului care au fost detectate în Marea Britanie, în Africa de Sud, Brazilia și Japonia.

Iată datele principale care se știu până în prezent despre mutațiile pe care le-a suferit coronavirusul:

VOC 202012/01

A fost detectată prima oară în septembrie 2020. Țara în care a fost depistată prima dată este Marea Britanie, iar ulterior, la 9 noiembrie 2020 a fost detectată prima oară în Uniunea Europeană.

Numărul țărilor în care au fost depistate cazuri de infecție cu această variantă până la data de 19 ianuarie 21 este de 23. Această variantă are un grad crescut de transmisibilitate.

Varianta 501 Y.V2

Prima dată a fost detectată în octombrie 2020. Țara în care a fost depistată este Africa de Sud, iar ulteriora fost depistată prima dată în Europa la 28 decembrie 2020. Motivele de îngrijorare sunt multiple: varianta are o transmisibilitate crescută și o posibilă reducere a eficacității vaccinului împotriva COVID-19.

Varianta P.1

Prima oară a fost detectată în ianuarie 2021, iar țările în care a fost depistată sunt Brazilia și Japonia. Încă nu a fost detectată în zona Europei. Motivele de îngrijorare sunt, și în acest caz, multiple: varianta P.1 are o transmisibilitate crescută și o posibilă reducere a eficacității vaccinului împotriva COVID-19, potrivit site-ului ECDC.

infografic variantele sars-cov-2


Notă autor:

Sursa foto: www.ecdc.europa.eu

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe