Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Infografic: componentele dezinformării în pandemia de COVID-19

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 14 august 2020, ora 12:16

De la debutul pandemiei de COVID-19, în multe țări din lume au început să se răspândească teorii ale conspirației, zvonuri și alte forme ale dezinformării.

Site-ul www.statista.com a creat un infografic referitor la teoriile conspirației, la stigmat, la zvonuri și la alte forme de dezinformare care s-au răspândit simultan atât pe platformele de social media, cât mai ales în mediul online.

dezinformare si informatii false covid-19

Un nou studiu publicat în American Journal of Tropical Medicine and Hygiene a măsurat răspândirea informațiilor false în 25 de limbi, pe teritoriul a 87 de țări, în perioada 31 decembrie 2019 – 15 aprilie 2020. Studiul din acest jurnal a arătat că informațiile false au contribuit într-adevăr la decese și la leziunile suferite de persoane.

Infographic: The Composition Of Coronavirus Misinformation | Statista You will find more infographics at Statista

Infograficul de mai jos este bazat pe rezultatele acestui studiu și scoate în evidență componentele dezinformării în ceea ce privește COVID-19. Dintre cele 2.311 rapoarte identificate, 24% erau în legătură cu boala, cu transmiterea și cu mortalitatea, 21% dintre raportări se refereau la măsurile de control, iar 19% dintre raportări erau bazate pe tratament și remedii. Potrivit sursei citate, 15% dintre datele obținute se refereau la cauza bolii.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: COVID -19 dezinformare informatii false informatii eronate zvonuri

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.