Newsflash
Internaționale

Infografic: Inegalitățile din domeniul sănătății, în Europa

de Florentina Ionescu - sept. 25 2020
Infografic: Inegalitățile din domeniul sănătății, în Europa

EuroHealthNet, un parteneriat al organizațiilor care lucrează pentru a contribui la o Europă mai sănătoasă, a dat publicității recent un infografic care arată diferențele uriașe dintre țări la acest capitol.

Potrivit organizației nonprofit EuroHealthNet, în prezent, în Europa există în continuare diferențe uriașe în domeniul sănătății, între anumite categorii de persoane și între țările din Europa. Infograficul de mai jos oferă o versiune ilustrată a inegalităților din sănătate din Europa.

sanatate in europa infografic

Sursa citată mai subliniază că inegalitățile din domeniul sănătății reduc productivitatea economică și socială. Ele costă 980 de miliarde de euro pe an, echivalentul a 9,4% din produsul intern brut.

Câteva aspecte de reținut, extrase din acest infografic prezentat de EuroHealthNet:

  • În medie, persoanele din Europa trăiesc mai mult și au o stare de sănătate mai bună în decât perioadele anterioare. Cu toate acestea, multe persoane rămân în urmă la capitolul sănătate, iar diferențele uriașe se observă în anumite țări și în anumite grupuri.
  • În ceea ce privește speranța de viață, din infografic reiese că media este de 74,8 ani, pe când în Italia este de 83,1 ani, iar în Spania de 83,4 ani.
  • Anii sănătoși sau anii petrecuți fără vreo dizabilitate ori problemă de sănătate sunt și ei menționați în infograficul realizat.
  • Totodată, persoanele cu un nivel scăzut de educație au un risc mai mare de a suferi de anumite boli, în comparație cu persoanele cu un nivel mai mare de educație. Exemple sunt diabetul, obezitatea, depresia.
  • Starea de sănătate și inegalitățile în sănătate sunt influențate de factori sociali, economici și de mediu, dar și de condițiile în care o persoană se naște, crește, trăiește, muncește, precum și de vârstă.
  • Din datele prezentate, EuroHealthNet arată și proporția de oameni care se confruntă cu poluarea aerului; În Malta, 30,3% dintre oameni se confruntă cu poluarea.

Infograficul poate fi accesat aici.

infografic1

infografic2

infografic3


Notă autor:

Sursa foto: eurohealthnet.eu

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe