Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Infografic: Screeningul cancerului mamar în statele membre UE

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 26 octombrie 2020, ora 15:28

Potrivit EUROSTAT, screeningul în ceea ce privește cancerul de sân diferă foarte mult în rândul statelor membre ale Uniunii Europene.

Potrivit unui infografic al Eurostat, în 2018, proporția de femei cu vârste cuprinse între 50 și 69 de ani care au efectuat screeningul pentru cancerul mamar (prin mamografie) în decursul celor doi ani anteriori diferă foarte mult în rândul statelor membre UE.

V-ar putea interesa și: Microbiomul și cancerul mamar

screening cancer mamar

Pe baza programelor de screening, șapte state membre au avut rate de screening ale cancerului mamar sub 50%. Cele mai scăzute rate au fost înregistrate în Bulgaria (21% dintre femeile cu vârste între 50 și 69 de ani; raportat la datele din 2017), Slovacia (30%) și Cipru (33%).

Pe de altă parte, în topul clasamentului se află trei state membre care au raportat rate de screening ale cancerului mamar de peste 75%: Finlanda (84%), Danemarca (83%) și Olanda (77%).

Rata prezentată în infograficul realizat de Eurostat reprezintă proporția femeilor cu vârsta între 50 de ani și 69 de ani care au efectuat o mamografie în cei doi ani anteriori (sau potrivit frecvenței specifice de screening recomandate de fiecare țară în parte).

Citiți și: Tendinţe în chirurgia cancerului de sân

Același infografic arată că Grecia, Spania, Austria, Polonia, Portugalia, România și Suedia nu au date disponibile referitoare la un program de screening pentru cancerul mamar.

Etichete: screening cancer screening cancer mamar campanie cancer mamar infografic eurostat

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.