Newsflash
Internaționale

Infografic: țările care recunosc că suferă din cauza tulburărilor de somn

de Florentina Ionescu - mar. 17 2023
Infografic: țările care recunosc că suferă din cauza tulburărilor de somn

De Ziua Mondială a Somnului, cei de la Statista.com au publicat un infografic extrem de interesant, în care arată că 39% dintre americani nu pot să doarmă.

Vinerea aceasta, 17 martie, este marcată Ziua Mondială a Somnului. Aceasta este un eveniment anual menit să crească gradul de conștientizare asupra importanței unui somn de calitate în timpul nopții. 

Institutul „Marius Nasta”: abordarea multidisciplinară a tulburărilor de somn, esențială 

insomnie studiu tratamen

Mottoul de anul acesta sub care se desfășoară campania este „Somnul este esențial pentru sănătate”. Potrivit unui studiu publicat de Colegiul American de Cardiologie, până la 8% dintre decesele de orice cauză ar putea fi atribuite unei calități proaste a somnului, în vreme ce persoanele care au obiceiuri sănătoase în materie de somn au mai puține riscuri de deces prematur.

Datele din raportul „Statista Consumer Insights” arată că în SUA 39% dintre respondenți au spus că au suferit de pe urma unei tulburări de somn (fie dificultatea de a adormi sau de a-și menține starea de somn, fie insomnie, etc.) în ultimele 12 luni anterior perioadei la care au răspuns la întrebările dintr-un chestionar.

Italienii se numără printre cei care au o calitate slabă a somnului, 48% dintre ei raportând o tulburare de somn. India a înregistrat cea mai mare proporție de persoane care au o calitate bună a somnului, doar 26% dintre respondenți spun că suferă din cauza somnului prost din timpul nopții.

Chestionarul a avut între 2.000 și 10.000 de respondenți cu vârsta între 18 și 64 de ani, chestionați pentru fiecare țară în parte, în perioada ianuarie-decembrie 2022. 

infografic statista ziua mondiala a somnului
Sursa: https://www.statista.com/chart/29517/share-of-adults-that-have-trouble-sleeping/

Respondenții care au suferit de tulburări de somn în ultimele 12 luni, potrivit Statista:

Italia: 43%

Adrica de Sud: 42%

Spania: 41%

Mexic: 41%

SUA: 39%

Brazilia: 35%

China: 30%

India: 26%

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe