Newsflash
Internaționale

INFOGRAFIC: Țările care sunt mari consumatoare de ceai

de Florentina Ionescu - mar. 28 2023
INFOGRAFIC: Țările care sunt mari consumatoare de ceai

Ceaiul este a doua cea mai consumată băutură în întreaga lume, după apă.

În anul 2020, Organizația pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a estimat că aproape 7 miliarde de tone de ceai au fost produse la nivelul întregii planete, iar țări precum China, India, Kenya, Sri Lanka și Indonezia sunt printre cei mai mari producători de ceai verde dacă avem în vedere volumul producției, scriu cei de la Statista.com.

consum de ceai statista.com
Fotografie de la Hasan Albari: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/sticla-pahar-racoritoare-bautura-racoritoare-1493080/

Potrivit Statista Consumer Market Outlook, se estimează că piața globală de ceai va atinge 266,7 miliarde de dolari până în anul 2025. Tot Statista a realizat un infografic interesant, utilizând informații preluate din Statista’s Consumer Insights, pentru a arăta proporția de băutori de ceai în anumite țări selectate. Turcia are cea mai mare rată de băutori de ceai în anul 2022, însemnând că nouă din zece persoane spun că obișnuiesc să bea ceai în mod regulat.

Kenya, un producător mare și un exportator major de ceai, a obținut un loc destul de fruntaș în topul celor 56 de țări analizate, însemnând că 83% dintre respondenții din Kenya spun că ei beau ceai în mod regulat.

Însă Marea Britanie, cunoscută ca fiind o națiune care iubește să bea ceai, a ocupat un loc ceva mai jos în clasament, cu doar 59% dintre respondenți confirmând că obișnuiesc să bea ceai.

Între 1.033 și 9989 de adulți au fost chestionați, în fiecare țară, în perioada ianuarie-decembrie 2022. În total, 56 de țări au fost analizate în privința consumului de ceai. 

infrografic consum de ceai

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe