Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Îngrijorare în Marea Britanie: crește numărul pacienților cu dodovanoză

Viața Medicală
L. Budin marţi, 26 octombrie 2021, ora 15:40

Autoritățile sanitare britanice își manifestă îngrijorarea în legătură cu recrudescența unei infecții cu transmitere sexuală, de obicei rară în Europa: dodovanoza sau granulomul inghinal.

Medicii britanici au constatat creșterea cazurilor de infecție cu bacteria Klebsiella granulomatis. Conform observațiilor autorităților sanitare britanice, raportate de cotidianul The Sun, numărul cazurilor a crescut semnificativ de la sfârșitul perioadei de lockdown, informează Santé Magazine.

bacterie

Boala, numită și „mâncătoarea de carne”, se caracterizează prin apariția unor noduli nedureroși, la 10-40 de zile de la contaminare, ca urmare a unui raport sexual neprotejat. Nodulii se sparg și lasă în loc leziuni deschise, care supurează. Infecția se propagă cu mutilarea țesuturilor infectate.

Dacă infecția nu este tratată, leziunile se transformă în ulcerații dureroase care se infectează, acompaniate de un miros dezagreabil. Boala poate duce la deces.

Cazurile de dodovanoză se întâlnesc în general în Africa de Sud, India, Australia, Caraibe sau Brazilia. Cifrele frunizate de autorităților sanitare britanice arată însă că boala e diagnosticată din ce în ce mai des în Europa, și se propagă activ după încetarea restricțiilor sanitare în Marea Britanie.

Creșterea numărului de infectări a fost constatată și înainte de pandemie, precizează The Sun, citat de Santé Magazine. 

Specialiștii britanici reamintesc că sexul protejat scade riscul de infectare.

Etichete: autoritati sanitare marea britanie cazuri sporite dodovanoza infectie bacteriana

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.