Newsflash
Internaționale

Instagram: noi măsuri pentru protecția sănătății mintale a adolescenților

de L. Budin - oct. 11 2021
Instagram: noi măsuri pentru protecția sănătății mintale a adolescenților

Rețeaua socială propune o serie de noi măsuri, pentru a le permite adolescenților să se îndepărteze de aplicație, ca să-și protejeze sănătatea mintală.

Mai multe studii independente au subliniat efectul negativ pe care rețeaua socială Instagram îl poate avea asupra adolescenților. Tinerii sunt confruntați în mod constant cu imagini idealizate ale diveselor personaje și situații de viață, iar stima lor de sine are de suferit.

tineri-instagram

Nick Clegg, responsabil cu comunicarea și cu afacerile internaționale ale companiei, a anunțat, într-un interviu pe CNN, că Instagram va implementa noi măsuri menite a-i proteja pe adolescenții care utilizează Instagram, informează site-ul BMF TV.

Compania va monitoriza obiceiurile adolescenților și, când sistemul va constata că un tânăr privește fără încentare conținuturi similare, care ar putea să-i dăuneză sănătății mintale, tânărul va fi orientat către alte tipuri de conținut, a precizat reprezentantul Instagram.

O altă măsură anunțată privește funcția de control parental – însă Clegg nu a oferit informații suplimentare la acest capitol.

Platforma intenționează să implementeze și o opțiune numită „take a break” („ia o pauză”), sub forma unui mesaj care va fi afișat, cu scopul de a-i îndemna pe tineri să se îndepărteze un timp de ecran. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe