Newsflash
Internaționale

Insulină sub formă de comprimate orale

de Dr. Diana Andronache - sept. 9 2022
Insulină sub formă de comprimate orale

O echipă de cercetători de la University of British Columbia a descoperit că insulina din tabletele orale este absorbită de șobolani în mod similar cu insulina injectabilă.

pastile-iodura-doctor

        Spre deosebire de variantele anterioare de insulină orală, comprimatele actuale au o rată de absorbţie mai mare datorită modului de livrare a medicamentului. Dacă anterior insulina orală era băută și se acumula în stomac, metoda actuală se bazează pe dizolvarea comprimatului plasat între gingie și obraz. Astfel, „asemenea injecţiei cu insulină cu acţiune rapidă, tableta noastră cu administrare orală se absoarbe după o jumătate de oră și efectul ei poate dura două până la patru ore”, declară dr. Baldelli, autor al studiului.

 


Notă autor:

https://www.sciencedaily.com/releases/2022/08/220830093215.htm

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe