Newsflash
Internaționale

Intră în vigoare interdicția referitoare la produsele din tutun încălzit aromatizate

de Florentina Ionescu - nov. 24 2022
Intră în vigoare interdicția referitoare la produsele din tutun încălzit aromatizate

Comisia Europeană salută intrarea în vigoare, ieri, 23 noiembrie, a interdicției privind produsele din tutun încălzit aromatizate.

Această măsură răspunde creșterii semnificative a vânzărilor de astfel de produse din tutun în întreaga Uniune Europeană. Interdicția va contribui la atingerea obiectivului de a crea o „generație fără tutun” stabilit în Planul european de combatere a cancerului, care își propune ca mai puțin de 5 % din populație să mai utilizeze tutun până în 2040, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

reguli tutun uniunea europeana

„Tutunul cauzează 90% din cancerele pulmonare. Este esențial să se adopte o poziție fermă pentru a se reduce consumul de tutun, cu atât mai mult cu cât asistăm la introducerea continuă pe piață a unor noi produse. Datorită interdicției, cetățenii noștri, și în special tinerii, vor fi mai bine protejați de efectele dăunătoare ale acestor produse, ceea ce ne aduce cu un pas mai aproape de o «generație fără tutun»”, a declarat Stella Kyriakides, comisara pentru sănătate și siguranță alimentară.

Statele membre ale UE au acum la dispoziție opt luni pentru a transpune directiva delegată în legislația lor națională. Noile norme vor deveni pe deplin aplicabile începând cu 23 octombrie 2023, după încheierea unei perioade de tranziție de trei luni în care să se poată epuiza stocul existent de produse din tutun încălzit aromatizate. 

Campanie de conștientizare privind cancerul bronho-pulmonar 

Pentru mai multe informații privind activitatea Comisiei în ceea ce privește tutunul, puteți să consultați această pagină.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe