Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Intră în vigoare interdicția referitoare la produsele din tutun încălzit aromatizate

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 24 noiembrie 2022, ora 10:50

Comisia Europeană salută intrarea în vigoare, ieri, 23 noiembrie, a interdicției privind produsele din tutun încălzit aromatizate.

Această măsură răspunde creșterii semnificative a vânzărilor de astfel de produse din tutun în întreaga Uniune Europeană. Interdicția va contribui la atingerea obiectivului de a crea o „generație fără tutun” stabilit în Planul european de combatere a cancerului, care își propune ca mai puțin de 5 % din populație să mai utilizeze tutun până în 2040, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

reguli tutun uniunea europeana

„Tutunul cauzează 90% din cancerele pulmonare. Este esențial să se adopte o poziție fermă pentru a se reduce consumul de tutun, cu atât mai mult cu cât asistăm la introducerea continuă pe piață a unor noi produse. Datorită interdicției, cetățenii noștri, și în special tinerii, vor fi mai bine protejați de efectele dăunătoare ale acestor produse, ceea ce ne aduce cu un pas mai aproape de o «generație fără tutun»”, a declarat Stella Kyriakides, comisara pentru sănătate și siguranță alimentară.

Statele membre ale UE au acum la dispoziție opt luni pentru a transpune directiva delegată în legislația lor națională. Noile norme vor deveni pe deplin aplicabile începând cu 23 octombrie 2023, după încheierea unei perioade de tranziție de trei luni în care să se poată epuiza stocul existent de produse din tutun încălzit aromatizate. 

Campanie de conștientizare privind cancerul bronho-pulmonar 

Pentru mai multe informații privind activitatea Comisiei în ceea ce privește tutunul, puteți să consultați această pagină.

Etichete: Comisia Europeana uniunea europeana generatie fara tutun tutun produse din tutun produse din tutun incalzit tutun incalzit aromatizat tigari electronice

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC