Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Israel: localizare prin GPS pentru verificarea persoanelor în carantină

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 28 iulie 2021, ora 15:33

Israelul va folosi mesaje text şi localizarea prin GPS pentru a verifica dacă persoanele care se întorc din ţările cu o incidenţă mare a cazurilor de COVID-19 respectă regulile de carantină.

Cei aflați în carantină vor primi un mesaj text cu un link şi vor trebui să-l acceseze, pentru a împărtăşi coordonatele GPS cu autorităţile în timpul carantinei de o săptămână, a explicat un purtător de cuvânt al ministrului securităţii publice Omer Bar-Lev. Cei care nu accesează linkul vor avea parte de controale de la poliţie, relatează DPA, preluată de Agerpes.

verificare-telefon2

Tot autoritățile israeliene au stabilit ca numai călătorii să poată intra în terminalul de plecări al Aeroportului Internaţional Ben Gurion, din apropiere de Tel Aviv. Însoţitorii vor trebui să rămână la exterior. De asemenea, călătorii nu mai pot aștepta în clădire.

De la mijlocul lunii iunie, numărul de infectări cu coronavirus din Israel a crescut masiv. Potrivit informaţiilor oficiale, situația a fost cel mai probabil declanşată de cei reveniţi de peste hotare, care au încălcat regulile de carantină.

Etichete: autoritati israel persoane in carantina verificare gps rata infectare coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.