Newsflash
Internaționale

Israelul începe să administreze a treia doză de vaccin anti-COVID

de Dorina Novac - iul. 12 2021
Israelul începe să administreze a treia doză de vaccin anti-COVID

Israelul a anunțat, duminică, că va începe să administreze o a treia doză de vaccin anti-COVID de la Pfizer adulților cu sistem imunitar slăbit, dar încă analizează dacă aceasta ar trebui administrată și întregii populații.

Răspândirea rapidă a variantei Delta a dus la creșterea ratei de vaccinare în Israel, unde numărul cazurilor noi de infectare cu SARS-CoV-2 a ajuns la aproximativ 450 pe zi, scrie Reuters.

a treia doza de vaccin

Ministrul Sănătății din Israel, Nitzan Horowitz, a declarat că adulții al căror sistem imunitar este slăbit și care au primit două doze de vaccin Pfizer, ar putea primi o a treia doză. O decizie în cazul administrării acesteia întregii populații urmează să fie luată în perioada următoare.

Pfizer și BioNTech, principalii furnizori de vaccin ai Israelului, au precizat joi că vor solicita autorităților de reglementare americane și europene în câteva săptămâni să autorizeze administrarea celei de-a treia doze.

Aproximativ jumătate din cei 46 de pacienți internați în stare gravă în spitalele din Israel sunt vaccinați, iar majoritatea fac parte din grupele de risc, potrivit autorităților israeliene.

De asemenea, aproximativ 5,7 milioane de persoane din cei 9,3 milioane de locuitori au primit măcar o doză de vaccin.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe