Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Israelul începe să administreze a treia doză de vaccin anti-COVID

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 12 iulie 2021, ora 12:47

Israelul a anunțat, duminică, că va începe să administreze o a treia doză de vaccin anti-COVID de la Pfizer adulților cu sistem imunitar slăbit, dar încă analizează dacă aceasta ar trebui administrată și întregii populații.

Răspândirea rapidă a variantei Delta a dus la creșterea ratei de vaccinare în Israel, unde numărul cazurilor noi de infectare cu SARS-CoV-2 a ajuns la aproximativ 450 pe zi, scrie Reuters.

a treia doza de vaccin

Ministrul Sănătății din Israel, Nitzan Horowitz, a declarat că adulții al căror sistem imunitar este slăbit și care au primit două doze de vaccin Pfizer, ar putea primi o a treia doză. O decizie în cazul administrării acesteia întregii populații urmează să fie luată în perioada următoare.

Pfizer și BioNTech, principalii furnizori de vaccin ai Israelului, au precizat joi că vor solicita autorităților de reglementare americane și europene în câteva săptămâni să autorizeze administrarea celei de-a treia doze.

Aproximativ jumătate din cei 46 de pacienți internați în stare gravă în spitalele din Israel sunt vaccinați, iar majoritatea fac parte din grupele de risc, potrivit autorităților israeliene.

De asemenea, aproximativ 5,7 milioane de persoane din cei 9,3 milioane de locuitori au primit măcar o doză de vaccin.

Etichete: Pfizer si BioNTech infectare cu SARS-CoV-2 a treia doza de vaccin

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC