Newsflash
Internaționale

Israelul scade la 12 ani vârsta minimă pentru a treia doză de vaccin

de Dorina Novac - aug. 30 2021
Israelul scade la 12 ani vârsta minimă pentru a treia doză de vaccin

Israelul a anunţat o scădere la 12 ani a vârstei minime de la care se poate primi a treia doză de vaccin împotriva COVID-19.

vaccinare Israel

„În prezent, extindem posibilitatea de a primi aşa-numitul booster, a treia doză de vaccin, la toată populaţia, cu condiţia să fi trecut cinci luni de la injectarea celei de-a doua doze”, a declarat directorul general din cadrul Ministerului Sănătăţii, Nachman Ash, potrivit Agerpres.

Al treilea vaccin anti-COVID este disponibil tuturor persoanelor de peste 12 ani, a precizat pe Twitter ministrul Sănătăţii, Nitzan Horowitz. Subliniind eficacitatea dozei booster conform ultimelor studii, el a făcut apel la cetăţeni să se vaccineze.

Potrivit sursei citate, statul evreu a lansat la sfârşitul lunii iulie o campanie pentru a le permite persoanelor de cel puţin 60 de ani să se poată vaccina cu a treia doză de ser, în principal de la gigantul farmaceutic Pfizer-BioNTech.

De atunci, Israelul a scăzut progresiv vârsta minimă de acces, în ciuda apelului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru un moratoriu asupra acestei a treia doze de rapel, cu scopul de a lăsa mai multe vaccinuri ţărilor sărace, unde rata de vaccinare rămâne scăzută.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe