Newsflash
Internaționale

Italia: vaccinare în biserici, muzee și vaporetti

de L. Budin - apr. 5 2021
Italia: vaccinare în biserici, muzee și vaporetti

Pentru a-şi accelera campania naţională de vaccinare împotriva COVID-19, Italia a decis să folosească o serie de spaţii mai puţin obişnuite: biserici, muzee sau vaporașe destinate transportului public.

Italia a stabilit obiectivul de a vaccina 80% din populaţia naţională până la sfârşitul verii – și orice spații disponibile sunt binevenite.

vaccinare_italia

Locuitorii din Veneţia vor putea fi vaccinaţi şi la bordul unui „vaporetto” – un vaporaș destinat transportului public -  , unde se vor administra vaccinuri anti-COVID-19 persoanelor de peste 80 de ani, informează agenția DPA, preluată de Agerpres.

În Monza, oraş din regiunea Lombardia, spațiile din preajma circuitului de Formula 1 din oraş vor fi utilizate drept centre de vaccinare în următoarele două săptămâni.

În Napoli, mai multe muzee s-au alăturat acestui demers, iar în Sicilia – mai multe parohii și biserici. Autorităţile regionale şi reprezentanţii bisericilor au semnat un acord special în acest sens, relatează agenţia de presă ANSA, preluată de Agerpres.

Puțin peste 11 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 au fost administrate până acum în țara cu o populaţie de 60,3 milioane de locuitori.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe